zdjecia rodzinne

Sałatka Grecka z parówkami


Składniki:

- parówki Paryżanki klasyczne (1 opakowanie),
- ser feta lub feta w kostkach,
- czerwona cebula,
- pomidorki koktajlowe,
- oliwki czarne i zielone,
- bazylia, pieprz, listki sałaty strzępiastej

Wykonanie:

Parówki Paryżanki pokroić i rozłożyć na półmisku, ser feta pokroić w kostkę o długości i szerokości ok. 3 cm. Następnie pokroić w plasterki czerwoną cebulę. Oliwki wyjąć i w całości serwować wraz z resztą. Poukładać pomidorki koktajlowe. Następnie całość udekorować bazylią i liśćmi sałaty strzępiastej. Taka przystawka najlepiej smakuje z francuską bagietką.
Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pieczywo czosnkowe

Bitki

Pasztet z indyka

Zupa fasolowa z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety mielone z kaszą

Lazania z mięsem