zdjecia rodzinne

Sałatka Grecka z parówkami


Składniki:

- parówki Paryżanki klasyczne (1 opakowanie),
- ser feta lub feta w kostkach,
- czerwona cebula,
- pomidorki koktajlowe,
- oliwki czarne i zielone,
- bazylia, pieprz, listki sałaty strzępiastej

Wykonanie:

Parówki Paryżanki pokroić i rozłożyć na półmisku, ser feta pokroić w kostkę o długości i szerokości ok. 3 cm. Następnie pokroić w plasterki czerwoną cebulę. Oliwki wyjąć i w całości serwować wraz z resztą. Poukładać pomidorki koktajlowe. Następnie całość udekorować bazylią i liśćmi sałaty strzępiastej. Taka przystawka najlepiej smakuje z francuską bagietką.
Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Biała kiełbasa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zapiekanka śródziemnomorska

Smażony ser pleśniowy

Biała kiełbasa

Włoski chlebek a'la pizza

Kurczak z ryżem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowo-buraczkowa babci