zdjecia rodzinne

Sałatka Grecka z parówkami


Składniki:

- parówki Paryżanki klasyczne (1 opakowanie),
- ser feta lub feta w kostkach,
- czerwona cebula,
- pomidorki koktajlowe,
- oliwki czarne i zielone,
- bazylia, pieprz, listki sałaty strzępiastej

Wykonanie:

Parówki Paryżanki pokroić i rozłożyć na półmisku, ser feta pokroić w kostkę o długości i szerokości ok. 3 cm. Następnie pokroić w plasterki czerwoną cebulę. Oliwki wyjąć i w całości serwować wraz z resztą. Poukładać pomidorki koktajlowe. Następnie całość udekorować bazylią i liśćmi sałaty strzępiastej. Taka przystawka najlepiej smakuje z francuską bagietką.
Smacznego!


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Biała kiełbasa

Krokiety z kapustą i grzybami

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Lazania z mięsem

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)