zdjecia rodzinne

Kieszonki w cieście francuskim


Składniki:

- parówki Paryżanki klasyczne, 1 opakowanie,
- arkusz ciasta francuskiego,
- ser żółty w plastrach
- ketchup/sos chilli.

Wykonanie:

Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z ketchupem lub sosem chilli. Smacznego!

Kategorie: zapiekankiprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


VWdJApDvfHD , 2018-12-20
MUHele I think you have mentioned some very interesting details , regards for the post.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kapusta z grochem - przepis Biała kiełbasa - przepis Bitki - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kapusta z grochem

Biała kiełbasa

Bitki

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)