zdjecia rodzinne

Kieszonki w cieście francuskim


Składniki:

- parówki Paryżanki klasyczne, 1 opakowanie,
- arkusz ciasta francuskiego,
- ser żółty w plastrach
- ketchup/sos chilli.

Wykonanie:

Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z ketchupem lub sosem chilli. Smacznego!

Kategorie: zapiekankiprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Chleb na drożdżach

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej