zdjecia rodzinne

Kieszonki w cieście francuskim


Składniki:

- parówki Paryżanki klasyczne, 1 opakowanie,
- arkusz ciasta francuskiego,
- ser żółty w plastrach
- ketchup/sos chilli.

Wykonanie:

Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z ketchupem lub sosem chilli. Smacznego!

Kategorie: zapiekankiprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pasztet z indyka - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Kapusta z grochem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pasztet z indyka

Lazania z mięsem