zdjecia rodzinne

Kieszonki w cieście francuskim


Składniki:

- parówki Paryżanki klasyczne, 1 opakowanie,
- arkusz ciasta francuskiego,
- ser żółty w plastrach
- ketchup/sos chilli.

Wykonanie:

Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z ketchupem lub sosem chilli. Smacznego!

Kategorie: zapiekankiprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Kurczak z ryżem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Lazania z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Kurczak z ryżem

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Lazania z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)