zdjecia rodzinne

Kieszonki w cieście francuskim


Składniki:

- parówki Paryżanki klasyczne, 1 opakowanie,
- arkusz ciasta francuskiego,
- ser żółty w plastrach
- ketchup/sos chilli.

Wykonanie:

Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z ketchupem lub sosem chilli. Smacznego!

Kategorie: zapiekankiprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Chleb na drożdżach - przepis Bitki - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Chleb na drożdżach

Bitki

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Biała kiełbasa

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe

Kotlety mielone z kaszą