zdjecia rodzinne

Kieszonki w cieście francuskim


Składniki:

- parówki Paryżanki klasyczne, 1 opakowanie,
- arkusz ciasta francuskiego,
- ser żółty w plastrach
- ketchup/sos chilli.

Wykonanie:

Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z ketchupem lub sosem chilli. Smacznego!

Kategorie: zapiekankiprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gastrosfera , 2012-08-06
Świetny


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Bitki

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Pasztet z indyka

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe