zdjecia rodzinne

Kieszonki w cieście francuskim


Składniki:

- parówki Paryżanki klasyczne, 1 opakowanie,
- arkusz ciasta francuskiego,
- ser żółty w plastrach
- ketchup/sos chilli.

Wykonanie:

Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12 cm. Parówki Paryżanki kroimy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek sera. Następnie Paryżanki układamy w cieście, zaginając rogi do środka. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem, zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy z ketchupem lub sosem chilli. Smacznego!

Kategorie: zapiekankiprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gastrosfera , 2012-08-06
Świetny


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kurczak z ryżem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Bitki - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kurczak z ryżem

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Bitki

Kotlety mielone z kaszą