zdjecia rodzinne

Zupa z zielonego groszku z nitkami


Składniki:

- wywar kostno-jarzynowy 1 ½ litra
- groszek konserwowy 1 puszka
- groszek świeży lub mrożony 200g
- śmietana kwaśna 18% 100ml
- sól, pieprz do smaku
- makaron Międzybrodzki nitki 1 paczka

Wykonanie:

Ugotować na wolnym ogniu wywar z kości oraz warzyw pokrojonych w kostkę ( np. marchew, seler, pietruszka). Dodać zmiksowany groszek konserwowy i groszek świeży, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec do naszej zupy dodajemy śmietanę, a następnie ugotowany wcześniej makaron.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety mielone z kaszą