zdjecia rodzinne

Zupa z zielonego groszku z nitkami


Składniki:

- wywar kostno-jarzynowy 1 ½ litra
- groszek konserwowy 1 puszka
- groszek świeży lub mrożony 200g
- śmietana kwaśna 18% 100ml
- sól, pieprz do smaku
- makaron Międzybrodzki nitki 1 paczka

Wykonanie:

Ugotować na wolnym ogniu wywar z kości oraz warzyw pokrojonych w kostkę ( np. marchew, seler, pietruszka). Dodać zmiksowany groszek konserwowy i groszek świeży, a następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Na koniec do naszej zupy dodajemy śmietanę, a następnie ugotowany wcześniej makaron.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Bitki - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Bitki

Lazania z mięsem