zdjecia rodzinne

Kolanka z falbanką w sosie szpinakowo – pieczarkowym z kurczakiem


Składniki:

- filet z kurczaka - 200g
- pieczarki świeże - 5 średnich sztuk
- szpinak mrożony krojony - 200g
- śmietanka słodka - 300ml
- olej - 1 łyżka
- sól, pieprz do smaku
- Międzybrodzki Makaron kolanka z falbanką 1 paczka (250g)

Wykonanie:

Filet z kurczaka należy pokroić w kostkę, a pieczarki w małe cząstki. Oba składniki razem musimy podsmażyć na oleju na złoty kolor. Następnie dodajemy rozmrożony szpinak, śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W momencie zagotowania się dodajemy wcześniej ugotowany makaron kolanka z falbanką.

Kategorie: mięsamączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Bitki - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Bitki

Pieczywo czosnkowe

Zapiekanka śródziemnomorska

Smażony ser pleśniowy

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci