zdjecia rodzinne

Sos kurkowy


Składniki:

150 g kurek umytych i pokrojonych w kostkę
cebula
pół szklanki śmietany 18%
sok z połówki cytryny
sól, pieprz
1 łyżka masła

Wykonanie:

Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Po około 5 minutach dodać kurki. Na wolnym ogniu smażyć około 10 minut, a następnie powoli dodawać śmietanę.
Przyprawić pieprzem, solą, wlać sok z cytryny. Dokładnie wymieszać.
Sos ten jest doskonałym dodatkiem do mięs i pierogów.

Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Chleb na drożdżach

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami