zdjecia rodzinne

Sos kurkowy


Składniki:

150 g kurek umytych i pokrojonych w kostkę
cebula
pół szklanki śmietany 18%
sok z połówki cytryny
sól, pieprz
1 łyżka masła

Wykonanie:

Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Po około 5 minutach dodać kurki. Na wolnym ogniu smażyć około 10 minut, a następnie powoli dodawać śmietanę.
Przyprawić pieprzem, solą, wlać sok z cytryny. Dokładnie wymieszać.
Sos ten jest doskonałym dodatkiem do mięs i pierogów.

Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Bitki

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa