zdjecia rodzinne

Zupa krem z kurek


Składniki:

20 dag kurek
2 marchewki
pietruszka
kawałek selera
2 młode cebule
natka pietruszki
łyżka masła
filiżanka śmietany 18%
sól, pieprz

Wykonanie:

Kurki oczyścić, umyć, drobno pokroić, podsmażyć na maśle razem z drobno pokrojoną cebulą.
Włoszczyznę pokroić i gotować w 1,5l wody przez około pół godziny.
Następnie odwar oddzielić od warzyw i do niego dodać kurki z cebulą.
Gotować następne pół godziny. Pod koniec gotowania dodać sól, pieprz i łyżkę pokrojonej natki pietruszki.
Zupę zdjąć z ognia i zmiksować blenderem. Dodać śmietanę. Dokładnie wymieszać. Od razu podawać.
SMACZNEGO!!!!!!!

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-09-03
czyli słodka czy kwaśna?
gosiaczek , 2012-08-31
jak jest w przepisie 18%, a słodka z reguły jest tylko 30%
Gość , 2012-08-31
słodka
Gość , 2012-08-30
smietana slodka czy kwasna?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasztet z indyka - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Pasztet z indyka

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kurczak z ryżem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci