zdjecia rodzinne

Zupa krem z kurek


Składniki:

20 dag kurek
2 marchewki
pietruszka
kawałek selera
2 młode cebule
natka pietruszki
łyżka masła
filiżanka śmietany 18%
sól, pieprz

Wykonanie:

Kurki oczyścić, umyć, drobno pokroić, podsmażyć na maśle razem z drobno pokrojoną cebulą.
Włoszczyznę pokroić i gotować w 1,5l wody przez około pół godziny.
Następnie odwar oddzielić od warzyw i do niego dodać kurki z cebulą.
Gotować następne pół godziny. Pod koniec gotowania dodać sól, pieprz i łyżkę pokrojonej natki pietruszki.
Zupę zdjąć z ognia i zmiksować blenderem. Dodać śmietanę. Dokładnie wymieszać. Od razu podawać.
SMACZNEGO!!!!!!!

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-09-03
czyli słodka czy kwaśna?
gosiaczek , 2012-08-31
jak jest w przepisie 18%, a słodka z reguły jest tylko 30%
Gość , 2012-08-31
słodka
Gość , 2012-08-30
smietana slodka czy kwasna?


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza