zdjecia rodzinne

Krem czekoladowy


Składniki:

20 dag gorzkiej czekolady
20 dag śmietanki 30%
2 łyzki kandyzowanych wiśni
3 łyżeczki żelatyny
przyprawa do kawy i deserów
wiórki kokosowe
cynamon

Wykonanie:

1.Połowę śmietanki podgrzej na małym ogniu.Dodaj połamaną czekoladę,podgrzewaj,mieszając,aż się stopi.
2.Żelatynę rozpuść w małej ilości gorącej wody.Dodaj do smietany,połącz,ostudź.Ubij pozostałą śmietankę.Pod koniec ubijania dodaj masę czekoladową.Oprósz przyprawą do deserów.
3.Do foremek lub salaterek wrzuć kandyzowane wisienki,zalej masą.Wstaw na półtorej godziny do lodówki.Wyjmij z foremek,udekoruj.

Kategorie: deserypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Smażony ser pleśniowy