zdjecia rodzinne

Krem czekoladowy


Składniki:

20 dag gorzkiej czekolady
20 dag śmietanki 30%
2 łyzki kandyzowanych wiśni
3 łyżeczki żelatyny
przyprawa do kawy i deserów
wiórki kokosowe
cynamon

Wykonanie:

1.Połowę śmietanki podgrzej na małym ogniu.Dodaj połamaną czekoladę,podgrzewaj,mieszając,aż się stopi.
2.Żelatynę rozpuść w małej ilości gorącej wody.Dodaj do smietany,połącz,ostudź.Ubij pozostałą śmietankę.Pod koniec ubijania dodaj masę czekoladową.Oprósz przyprawą do deserów.
3.Do foremek lub salaterek wrzuć kandyzowane wisienki,zalej masą.Wstaw na półtorej godziny do lodówki.Wyjmij z foremek,udekoruj.

Kategorie: deserypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami