zdjecia rodzinne

Krem czekoladowy


Składniki:

20 dag gorzkiej czekolady
20 dag śmietanki 30%
2 łyzki kandyzowanych wiśni
3 łyżeczki żelatyny
przyprawa do kawy i deserów
wiórki kokosowe
cynamon

Wykonanie:

1.Połowę śmietanki podgrzej na małym ogniu.Dodaj połamaną czekoladę,podgrzewaj,mieszając,aż się stopi.
2.Żelatynę rozpuść w małej ilości gorącej wody.Dodaj do smietany,połącz,ostudź.Ubij pozostałą śmietankę.Pod koniec ubijania dodaj masę czekoladową.Oprósz przyprawą do deserów.
3.Do foremek lub salaterek wrzuć kandyzowane wisienki,zalej masą.Wstaw na półtorej godziny do lodówki.Wyjmij z foremek,udekoruj.

Kategorie: deserypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Biała kiełbasa