www.zapetytem.pl

Krem czekoladowy


natalina42012-09-07 Komentarze (0) 15-30 min    bardzo łatwy     Porcji: 2

Składniki:

20 dag gorzkiej czekolady
20 dag śmietanki 30%
2 łyzki kandyzowanych wiśni
3 łyżeczki żelatyny
przyprawa do kawy i deserów
wiórki kokosowe
cynamon

Wykonanie:

1.Połowę śmietanki podgrzej na małym ogniu.Dodaj połamaną czekoladę,podgrzewaj,mieszając,aż się stopi.
2.Żelatynę rozpuść w małej ilości gorącej wody.Dodaj do smietany,połącz,ostudź.Ubij pozostałą śmietankę.Pod koniec ubijania dodaj masę czekoladową.Oprósz przyprawą do deserów.
3.Do foremek lub salaterek wrzuć kandyzowane wisienki,zalej masą.Wstaw na półtorej godziny do lodówki.Wyjmij z foremek,udekoruj.

Kategorie: deserypolska

Krem czekoladowy
Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=833