zdjecia rodzinne

Kotlety mielone z camembertem


Składniki:

80 dag mieszanego mięsa mielonego
2 cebule
jajko
ząbek czosnku
1/2 szklanki bułki tartej
40 dag pieczarek
2 serki pleśniowetypu camembert
łyżka posiekanej natki
1/2 pęczka bazylii
sól
pieprz
tymianek
Jarzynka:
1/2 kg buraków
strąk czerwonej papryki
cebula
2 łyżki masła
olej
sok z cytryny

Wykonanie:

1.Posiekaj jedną cebulę i czosnek,połącz z mięsem,jajkiem,połową bułki tartej,przypraw.Na mięsie ułóż listki bazylii i wstaw do lodówki na 30 minut.
2.Pieczarki i drugą cebulę posiekaj,podduś na oleju.Posyp natką,przypraw.Serki pokrój na plastry.Z mięsa uformuj dość duże placki,ułóż ser i pieczarki.Zlep,formując kotlety.Obtocz w reszcie tartej bułki.Usmaż.
3.Jarzynka: buraki ugotuj.Obierz,zetrzyj na tarce.Paprykę i cebulę drobno pokrój,podsmaż na oleju.Dodaj buraki,skrop sokiem z cytryny,przypraw.Dodaj masło.Duś 10 minut.Kotlety podawaj z jarzynką i usmażonymi ziemniakami.

Kategorie: mięsapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Lazania z mięsem