zdjecia rodzinne

Sałatka jesienna z sosem koperkowym


Składniki:

- 1 mała młoda cukinia
- ½ papryki czerwonej
- ½ papryki żółtej
- mała cebula
- sałata strzępiasta
- olej
- 1 łyżka kaparów
- garść owoców aronii
- 4 plastry boczku grillowanego
- Sos Koperkowy Tarsmak
- pieprz grubo zmielony do smaku
- dressing: 4 łyżki oliwy z oliwek , sok z ½ cytryny, 1 łyżeczka musztardy francuskiej

Wykonanie:

Pokroić cukinię, paprykę żółtą i czerwoną na średniej wielkości kawałki, cebulę pokroić w pióra. Następnie składniki te podsmażyć na odrobinie oleju i ostudzić. Na poszarpane liście sałaty wyłożyć podsmażone warzywa, boczek, kapary i owoce aronii. Dodać oliwę wymieszaną z musztardą i sokiem z cytryny, a następnie polać całość Sosem Koperkowym Tarsmak. Udekorować gałązkami koperku, cząstkami cytryny i posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Kategorie: wegetariańskiesałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze: