zdjecia rodzinne

Jesienna zapiekanka z cukinią


Składniki:

- Makaron Międzybrodzki rurki - 1 opakowanie
- szynka – 150 g
- 5 pomidorów
- 2 średniej wielkości kabaczki
- ser parmezan
- ser żółty
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotować makaron. Następnie skropić go oliwą z oliwek i posypać parmezanem. Całość wymieszać. Umyte cukinie pokroić wzdłuż na cienkie paski. Kilka plastrów cukinii odłożyć. Pomidory pokroić w plasterki, a szynkę w paski. Pokrojone warzywa i szynkę wymieszać z makaronem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki przykryć plastrami cukinii i posypać startym żółtym serem.
Całość zapiec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez 25-30 minut.

Smacznego!


Kategorie: mącznezapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Chleb na drożdżach - przepis

 

Kurczak z ryżem

Smażony ser pleśniowy

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety schabowe z cebulką

Włoski chlebek a'la pizza

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Chleb na drożdżach