zdjecia rodzinne

Jesienna zapiekanka z cukinią


Składniki:

- Makaron Międzybrodzki rurki - 1 opakowanie
- szynka – 150 g
- 5 pomidorów
- 2 średniej wielkości kabaczki
- ser parmezan
- ser żółty
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz

Wykonanie:

Ugotować makaron. Następnie skropić go oliwą z oliwek i posypać parmezanem. Całość wymieszać. Umyte cukinie pokroić wzdłuż na cienkie paski. Kilka plastrów cukinii odłożyć. Pomidory pokroić w plasterki, a szynkę w paski. Pokrojone warzywa i szynkę wymieszać z makaronem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki przykryć plastrami cukinii i posypać startym żółtym serem.
Całość zapiec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez 25-30 minut.

Smacznego!


Kategorie: mącznezapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Włoski chlebek a'la pizza

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory