zdjecia rodzinne

Międzybrodzkie muszelki z grzybami i kurczakiem w śmietanie


Składniki:

- Międzybrodzki Makaron – muszelki - 250g
- podgrzybek świeży - 500g
- kurka świeża - 250g
- cebula -2 średnie sztuki
- filet z kurczaka - 200g
- olej - 3 łyżki
- śmietana kwaśna 18% - 300ml
- śmietanka słodka 18% - 200ml
- sól, pieprz do smaku
- natka pietruszki

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Oczyszczone grzyby pokroić na cząstki, a następnie obgotować w osolonej wodzie. Filet z kurczaka oraz cebulę kroimy w średnie kostki, po czym podsmażamy na oleju. Dodajemy do tego nasze grzyby oraz obie śmietany, po czym dokładnie mieszamy. Wszystko doprawiamy dla smaku, solą, świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec na podgrzany makaron wykładamy grzyby z kurczakiem w śmietanie, posypujemy posiekaną natką pietruszki i gotowe!

Smacznego!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: mięsamączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta z grochem - przepis Bitki - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pieczywo czosnkowe

Kapusta z grochem

Bitki

Włoski chlebek a'la pizza

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Lazania z mięsem