zdjecia rodzinne

Międzybrodzkie muszelki z grzybami i kurczakiem w śmietanie


Składniki:

- Międzybrodzki Makaron – muszelki - 250g
- podgrzybek świeży - 500g
- kurka świeża - 250g
- cebula -2 średnie sztuki
- filet z kurczaka - 200g
- olej - 3 łyżki
- śmietana kwaśna 18% - 300ml
- śmietanka słodka 18% - 200ml
- sól, pieprz do smaku
- natka pietruszki

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Oczyszczone grzyby pokroić na cząstki, a następnie obgotować w osolonej wodzie. Filet z kurczaka oraz cebulę kroimy w średnie kostki, po czym podsmażamy na oleju. Dodajemy do tego nasze grzyby oraz obie śmietany, po czym dokładnie mieszamy. Wszystko doprawiamy dla smaku, solą, świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec na podgrzany makaron wykładamy grzyby z kurczakiem w śmietanie, posypujemy posiekaną natką pietruszki i gotowe!

Smacznego!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: mięsamączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Pasztet z indyka - przepis Lazania z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Pasztet z indyka

Lazania z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Włoski chlebek a'la pizza

Kapusta z grochem

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Biała kiełbasa