zdjecia rodzinne

Międzybrodzkie muszelki z grzybami i kurczakiem w śmietanie


Składniki:

- Międzybrodzki Makaron – muszelki - 250g
- podgrzybek świeży - 500g
- kurka świeża - 250g
- cebula -2 średnie sztuki
- filet z kurczaka - 200g
- olej - 3 łyżki
- śmietana kwaśna 18% - 300ml
- śmietanka słodka 18% - 200ml
- sól, pieprz do smaku
- natka pietruszki

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie. Oczyszczone grzyby pokroić na cząstki, a następnie obgotować w osolonej wodzie. Filet z kurczaka oraz cebulę kroimy w średnie kostki, po czym podsmażamy na oleju. Dodajemy do tego nasze grzyby oraz obie śmietany, po czym dokładnie mieszamy. Wszystko doprawiamy dla smaku, solą, świeżo zmielonym pieprzem. Na koniec na podgrzany makaron wykładamy grzyby z kurczakiem w śmietanie, posypujemy posiekaną natką pietruszki i gotowe!

Smacznego!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: mięsamączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)