zdjecia rodzinne

Pieczone jabłka


Składniki:

4 duze jabłka
50 g orzechów włoskich
50 g orzechów laskowych
50 g migdałów
50 g rodzynek
2 łyzki miodu
2 białka
1 opakowanie cukru waniliowego
szczypta soli
szczypta cynamonu
4 łyżeczki cukru pudru
listki miety do dekoracji

Wykonanie:

1.Jabłka wydrążyć.Rodzynki sparzyć.Orzechy i migdały zemleć i wymieszać z posiekanymi rodzynkami.Dodać cynamon,cukier waniliowy i miód.Jabłka napełnić przygotowanym farszem.
2.Białka ubić z solą i cukrem,po czym rozłożyć na jabłkach.Owoce owinąć folią aluminiową i grilować do miękkości ( sprawdzić widelcem).Przed podaniem dekorować listkami miety.

Kategorie: deserypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-10-04
Pyszne! A ten zapach pieczonych jabłek boski!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kurczak z ryżem - przepis Pasztet z indyka - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Lazania z mięsem - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kurczak z ryżem

Pasztet z indyka

Zapiekanka śródziemnomorska

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety mielone z kaszą

Lazania z mięsem

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej