zdjecia rodzinne

Pieczone jabłka


Składniki:

4 duze jabłka
50 g orzechów włoskich
50 g orzechów laskowych
50 g migdałów
50 g rodzynek
2 łyzki miodu
2 białka
1 opakowanie cukru waniliowego
szczypta soli
szczypta cynamonu
4 łyżeczki cukru pudru
listki miety do dekoracji

Wykonanie:

1.Jabłka wydrążyć.Rodzynki sparzyć.Orzechy i migdały zemleć i wymieszać z posiekanymi rodzynkami.Dodać cynamon,cukier waniliowy i miód.Jabłka napełnić przygotowanym farszem.
2.Białka ubić z solą i cukrem,po czym rozłożyć na jabłkach.Owoce owinąć folią aluminiową i grilować do miękkości ( sprawdzić widelcem).Przed podaniem dekorować listkami miety.

Kategorie: deserypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-10-04
Pyszne! A ten zapach pieczonych jabłek boski!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Bitki - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Pasztet z indyka

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowa z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Bitki

Śledzie w oleju