zdjecia rodzinne

Pieczone jabłka


Składniki:

4 duze jabłka
50 g orzechów włoskich
50 g orzechów laskowych
50 g migdałów
50 g rodzynek
2 łyzki miodu
2 białka
1 opakowanie cukru waniliowego
szczypta soli
szczypta cynamonu
4 łyżeczki cukru pudru
listki miety do dekoracji

Wykonanie:

1.Jabłka wydrążyć.Rodzynki sparzyć.Orzechy i migdały zemleć i wymieszać z posiekanymi rodzynkami.Dodać cynamon,cukier waniliowy i miód.Jabłka napełnić przygotowanym farszem.
2.Białka ubić z solą i cukrem,po czym rozłożyć na jabłkach.Owoce owinąć folią aluminiową i grilować do miękkości ( sprawdzić widelcem).Przed podaniem dekorować listkami miety.

Kategorie: deserypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-10-04
Pyszne! A ten zapach pieczonych jabłek boski!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą

Pasta krewetkowa do pieczywa