zdjecia rodzinne

Pieczone jabłka


Składniki:

4 duze jabłka
50 g orzechów włoskich
50 g orzechów laskowych
50 g migdałów
50 g rodzynek
2 łyzki miodu
2 białka
1 opakowanie cukru waniliowego
szczypta soli
szczypta cynamonu
4 łyżeczki cukru pudru
listki miety do dekoracji

Wykonanie:

1.Jabłka wydrążyć.Rodzynki sparzyć.Orzechy i migdały zemleć i wymieszać z posiekanymi rodzynkami.Dodać cynamon,cukier waniliowy i miód.Jabłka napełnić przygotowanym farszem.
2.Białka ubić z solą i cukrem,po czym rozłożyć na jabłkach.Owoce owinąć folią aluminiową i grilować do miękkości ( sprawdzić widelcem).Przed podaniem dekorować listkami miety.

Kategorie: deserypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-10-04
Pyszne! A ten zapach pieczonych jabłek boski!


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Bitki - przepis Lazania z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Chleb na drożdżach

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kotlety schabowe z cebulką

Bitki

Lazania z mięsem

Biała kiełbasa

Pasta krewetkowa do pieczywa

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami