zdjecia rodzinne

Ostra babeczka


Składniki:

- twaróg półtłusty 150 g
- serek topiony śmietankowy 150 g
- papryka świeża żółta 1 szt.
- papryka świeża zielona 1 szt.
- papryka ostra w proszku do smaku
- papryka słodka w proszku 1 łyżeczka
- sól do smaku
- gałązki koperku do dekoracji

Wykonanie:

Twaróg dokładnie wymieszać z pokrojoną w kostkę papryką świeżą. Dodać paprykę słodką i ostrą, oraz sól do smaku. Pastę wyłożyć do tartaletek i udekorować gałązkami koperku. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, poleca pastę paprykową ostrą z Kruchymi babeczkami do nadzień słonych i pikantnych Dan Cake. Taki przepis świetnie sprawdzi się na przyjęciu i zapobiegnie jesiennej chandrze.

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Włoski chlebek a'la pizza