zdjecia rodzinne

Ostra babeczka


Składniki:

- twaróg półtłusty 150 g
- serek topiony śmietankowy 150 g
- papryka świeża żółta 1 szt.
- papryka świeża zielona 1 szt.
- papryka ostra w proszku do smaku
- papryka słodka w proszku 1 łyżeczka
- sól do smaku
- gałązki koperku do dekoracji

Wykonanie:

Twaróg dokładnie wymieszać z pokrojoną w kostkę papryką świeżą. Dodać paprykę słodką i ostrą, oraz sól do smaku. Pastę wyłożyć do tartaletek i udekorować gałązkami koperku. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, poleca pastę paprykową ostrą z Kruchymi babeczkami do nadzień słonych i pikantnych Dan Cake. Taki przepis świetnie sprawdzi się na przyjęciu i zapobiegnie jesiennej chandrze.

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze: