zdjecia rodzinne

Ostra babeczka


Składniki:

- twaróg półtłusty 150 g
- serek topiony śmietankowy 150 g
- papryka świeża żółta 1 szt.
- papryka świeża zielona 1 szt.
- papryka ostra w proszku do smaku
- papryka słodka w proszku 1 łyżeczka
- sól do smaku
- gałązki koperku do dekoracji

Wykonanie:

Twaróg dokładnie wymieszać z pokrojoną w kostkę papryką świeżą. Dodać paprykę słodką i ostrą, oraz sól do smaku. Pastę wyłożyć do tartaletek i udekorować gałązkami koperku. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, poleca pastę paprykową ostrą z Kruchymi babeczkami do nadzień słonych i pikantnych Dan Cake. Taki przepis świetnie sprawdzi się na przyjęciu i zapobiegnie jesiennej chandrze.

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Śledzie w oleju

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Włoski chlebek a'la pizza

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka