zdjecia rodzinne

Ostra babeczka


Składniki:

- twaróg półtłusty 150 g
- serek topiony śmietankowy 150 g
- papryka świeża żółta 1 szt.
- papryka świeża zielona 1 szt.
- papryka ostra w proszku do smaku
- papryka słodka w proszku 1 łyżeczka
- sól do smaku
- gałązki koperku do dekoracji

Wykonanie:

Twaróg dokładnie wymieszać z pokrojoną w kostkę papryką świeżą. Dodać paprykę słodką i ostrą, oraz sól do smaku. Pastę wyłożyć do tartaletek i udekorować gałązkami koperku. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, poleca pastę paprykową ostrą z Kruchymi babeczkami do nadzień słonych i pikantnych Dan Cake. Taki przepis świetnie sprawdzi się na przyjęciu i zapobiegnie jesiennej chandrze.

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Biała kiełbasa - przepis Śledzie w oleju - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Lazania z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Biała kiełbasa

Śledzie w oleju

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory