zdjecia rodzinne

Olmlet ze szpinakiem


Składniki:

75 dag świeżeho szpinaku ( lub mrozonego)
1/2 szklanki śmietany
2 ząbki czosnku
1/2 szklanki mleka
6 jajek
1 łyzka masła
4 plasterki wędzonego łososia
sól
gałka muszkatołowa
pieprz
kilka gałązek koperku

Wykonanie:

1.Szpinak dokładnie przebrać,opłukać i wrzucić do wrzatku.W trakcie gotowania liscie kilkakrotnie odwrócić.Po kilku minutach przełozyć do cedzaka i okłukać zimna wodą.Odcisnąć,po czym drobniutko posiekać.
2.Śmietanę wymieszać z rozgnieconym czosnkiem.zagotować na wolnym ogniu,dodać szpinak,doprawić solą,pieprzem i tartą gałką muszkatołową.raz jeszcze zagotować i odstawić.
3.Jajka wbić do miski i dobrze wymieszać z mlekiem,lekko posolić.masło rozpuścić na patelni,następnie usmażyć dwa olmety.Można obsmażyć z obu stron.
4.Na omlety nałożyć szpinak,przkroić na pół.Każdą porcję przybrać plasterkami łososia i koperkiem,przełożyć na talerz.Można skropić sokiem z cytryny.

Kategorie: wegetariańskiepolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci