zdjecia rodzinne

Paszteciki francuskie


Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
sól
3 ziemniaki
1 por
2 marchewki
6 łyżek oleju
150 g pieczarek
1 pomidor
szczypta słodkiej papryki
szczypta ostrej papryki
1 jajko
czarnuszka
pieprz

Wykonanie:

1.Przygotować farsz : ziemniaki obrać , umyć , pokroić w kostkę i smażyć 3 minuty na oleju . Dodac obrane i pokrojone w kostkę marchewki . Po 1 minucie połączyć z talarkami pora i pieczarek . Smażyć 3 minuty . Dodać sparzony i pokrojony w kostkę pomidory . Doprawić solą , pieprzem oraz słodką i ostra papryką . Dusić , mieszając , aż powstały sos wyparuje , przestudzić .
2.Rozmrozony płat ciasta rozłożyć na arkuszu do pieczenia.Ciasto pokroić na 4 prostokąty. Na środku każdego z nich rozłożyć farsz.Przykryć wolnymkawałkiem ciasta i zlepić brzegi.Docisnąć widelcem.
3.Paszteciki posmarować jajkami i oprószyć czarnuszką.Razem z papierem do pieczenia przełozyć na blaszkę .Piec 25 minut w temperaturze 220 stopni C.

Kategorie: przekąskipolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Chleb na drożdżach - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Chleb na drożdżach

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem