zdjecia rodzinne

Rozgrzewająca zupa z dyni z makaronem


Składniki:

- Makaron Międzybrodzki nitki - 1 paczka
- dynia - ok. 1 ½ kg
- cebula - 2 średnie szt.
- kapary z zalewy - 1 łyżka
- płatki chilli - ¼ łyżeczki
- olej - 3 łyżki
- słodka śmietanka - 100ml
- woda
- sól do smaku

Wykonanie:

Makaron musimy ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Dynię i cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę i podsmaży na oleju na złoty kolor. Następnie podlewamy wodą, tak, żeby przykryła ona dynię, dodajemy płatki chilli, sól do smaku i gotujemy do miękkości, uważając przy tym żeby dynia się nie rozgotowała. Połowę zupy miksujemy ze słodką śmietanką i łączymy z pozostałą częścią. Na koniec dodajemy kapary i gotujemy. Podawać z makaronem nitki.

Smacznego!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


nyOgUwtZYYkEJtv , 2018-12-21
Wn6SkG Very good blog.Really looking forward to read more. Really Cool.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Lazania z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Biała kiełbasa

Pasta krewetkowa do pieczywa

Lazania z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasztet z indyka