zdjecia rodzinne

Rozgrzewająca zupa z dyni z makaronem


Składniki:

- Makaron Międzybrodzki nitki - 1 paczka
- dynia - ok. 1 ½ kg
- cebula - 2 średnie szt.
- kapary z zalewy - 1 łyżka
- płatki chilli - ¼ łyżeczki
- olej - 3 łyżki
- słodka śmietanka - 100ml
- woda
- sól do smaku

Wykonanie:

Makaron musimy ugotować w osolonej wodzie, a następnie zahartować w zimnej i odcedzić. Dynię i cebulę obieramy, kroimy w średnią kostkę i podsmaży na oleju na złoty kolor. Następnie podlewamy wodą, tak, żeby przykryła ona dynię, dodajemy płatki chilli, sól do smaku i gotujemy do miękkości, uważając przy tym żeby dynia się nie rozgotowała. Połowę zupy miksujemy ze słodką śmietanką i łączymy z pozostałą częścią. Na koniec dodajemy kapary i gotujemy. Podawać z makaronem nitki.

Smacznego!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, szefa kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


nyOgUwtZYYkEJtv , 2018-12-21
Wn6SkG Very good blog.Really looking forward to read more. Really Cool.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pasztet z indyka - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Pasztet z indyka

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci