zdjecia rodzinne

Szaszłyki z kurczakiem i wrzywami


Składniki:

80 dag filetów z kurczaka
30 dag pomidorków koktajlowych'
2 strąki zielonej papryki
sok z cytryny
4 łyżki oliwy
przyprawa do potraw z grilla
sól
pieprz
biały mielony pieprz'

Wykonanie:

1.Cytrynę przekrój na pół i wyciśnij sok z dwóch połówek.W niewielkim naczyniu sok z cytryny wymieszaj z oliwą i przyprawami.Pomidorki ołucz.
2.Przygotuj mięsoFilety oczyść i dokładnie opłucz.Nastepnie pokrój je na małe kawałki.Papryki umyj,przekrój na pół..Potni w dużką kostkę.
3.Mięso i wrzywa skrop marynatą z soku zcytryny i wstaw na godzinę do lodówki.Po tym czasie kawałki mięsa zwiń w ruloniki.Nadziewaj je razem z warzywami na patyczki,układając na prezmian.
4.Tak przygotowane szaszłyki przełóż na aluminiowe tacki do grillowania.Piecz w piekarniku rozgrzanym do temperatury około 150 stopni C nie dłuzej niż 15-20 minut wielokrotnie obracając.Posyp natką pietruszki.Szaszłyki możesz podawać z chipsami albo z pieczywem.

Kategorie: mięsapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Lazania z mięsem - przepis Biała kiełbasa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Chleb na drożdżach

Pieczywo czosnkowe

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Krokiety z kapustą i grzybami

Lazania z mięsem

Biała kiełbasa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zapiekanka śródziemnomorska