zdjecia rodzinne

Rozgrzewająca zupa serowa z szynką


Składniki:

- 150 g szynki konserwowej
- 3 opakowania kremowego serka topionego (3x100 g)
- 300 ml słodkiej śmietanki 18%
- 1 łyżeczka masła
- 3 średnie pomidory
- ¼ łyżeczki płatków chilli do smaku
- 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
- orzechy włoskie łuskane

Wykonanie:

Szynkę pokroić w drobną, półcentymetrową kostkę i lekko podsmażyć na maśle.
Całość przełożyć do rondelka. Dodać serek, śmietankę oraz pokrojone w kostkę
pomidory bez skórki. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, chilli i odrobiną soli. Doprowadzić do wrzenia często mieszając.
Następnie przełożyć do miseczek i posypać posiekanymi orzechami włoskimi. I gotowe!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-10-28
super, dzisiaj robilam