zdjecia rodzinne

Chryzantemy


Składniki:

1 kg mąki
2 kostki margaryny
3 jajka
10 dag drożdży
1/2 szklanki śmietany 18%
1/2 szklanki mleka
2 łyżki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
kolorowa posypka
cukier do dekoracji

Wykonanie:

1.Drożdże ucieramy z cukrem.Dodajemy śmietanę wymieszaną z ciepłym mlekiem.Mieszamy z mąką ,miękką margaryną,jajkami i cukrem waniliowym.
2.Z ciasta formujemy wałki ( 1x18 cm) i obtaczamy w cukrze.Boki po jednej stronie nacinamy ukośnie i głęboko w 7 miejscach.Zawijamy nacięciami na zewnątrz.Pieczemy na blasze wyłożonej papierem na złoty kolor w temperaturze 200 stopni C.Dekorujemy posypką.

Kategorie: ciastapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Śledzie w oleju - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Zapiekanka śródziemnomorska

Śledzie w oleju

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)