zdjecia rodzinne

Chryzantemy


Składniki:

1 kg mąki
2 kostki margaryny
3 jajka
10 dag drożdży
1/2 szklanki śmietany 18%
1/2 szklanki mleka
2 łyżki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
kolorowa posypka
cukier do dekoracji

Wykonanie:

1.Drożdże ucieramy z cukrem.Dodajemy śmietanę wymieszaną z ciepłym mlekiem.Mieszamy z mąką ,miękką margaryną,jajkami i cukrem waniliowym.
2.Z ciasta formujemy wałki ( 1x18 cm) i obtaczamy w cukrze.Boki po jednej stronie nacinamy ukośnie i głęboko w 7 miejscach.Zawijamy nacięciami na zewnątrz.Pieczemy na blasze wyłożonej papierem na złoty kolor w temperaturze 200 stopni C.Dekorujemy posypką.

Kategorie: ciastapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kurczak z ryżem - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Kapusta z grochem

Kotlety schabowe z cebulką

Kurczak z ryżem

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowa z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej