zdjecia rodzinne

Chryzantemy


Składniki:

1 kg mąki
2 kostki margaryny
3 jajka
10 dag drożdży
1/2 szklanki śmietany 18%
1/2 szklanki mleka
2 łyżki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
kolorowa posypka
cukier do dekoracji

Wykonanie:

1.Drożdże ucieramy z cukrem.Dodajemy śmietanę wymieszaną z ciepłym mlekiem.Mieszamy z mąką ,miękką margaryną,jajkami i cukrem waniliowym.
2.Z ciasta formujemy wałki ( 1x18 cm) i obtaczamy w cukrze.Boki po jednej stronie nacinamy ukośnie i głęboko w 7 miejscach.Zawijamy nacięciami na zewnątrz.Pieczemy na blasze wyłożonej papierem na złoty kolor w temperaturze 200 stopni C.Dekorujemy posypką.

Kategorie: ciastapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Pasztet z indyka - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Bitki - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Fasolka po bretońsku - przepis

 

Biała kiełbasa

Pasztet z indyka

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska

Bitki

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Fasolka po bretońsku