zdjecia rodzinne

Chryzantemy


Składniki:

1 kg mąki
2 kostki margaryny
3 jajka
10 dag drożdży
1/2 szklanki śmietany 18%
1/2 szklanki mleka
2 łyżki cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
kolorowa posypka
cukier do dekoracji

Wykonanie:

1.Drożdże ucieramy z cukrem.Dodajemy śmietanę wymieszaną z ciepłym mlekiem.Mieszamy z mąką ,miękką margaryną,jajkami i cukrem waniliowym.
2.Z ciasta formujemy wałki ( 1x18 cm) i obtaczamy w cukrze.Boki po jednej stronie nacinamy ukośnie i głęboko w 7 miejscach.Zawijamy nacięciami na zewnątrz.Pieczemy na blasze wyłożonej papierem na złoty kolor w temperaturze 200 stopni C.Dekorujemy posypką.

Kategorie: ciastapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Biała kiełbasa

Smażony ser pleśniowy

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasta krewetkowa do pieczywa