zdjecia rodzinne

Węgierska jesień - czyli gulasz z makaronem pierożki


Składniki:

- Międzybrodzki Makaron typu pierożek - 1 paczka
- łopatka wieprzowa - 500g
- cebula - 2 średnie sztuki
- marchewka - 1 średnia sztuka
- pietruszka -1 mała
- seler – 1/4 małej sztuki
- kapusta świeża - 1/8 małej sztuki
- sól, pieprz do smaku
- liść laurowy - 2 szt.
- ziele angielskie - 6-8 szt.
- olej - 3 łyżki
- mąka- ok. 2 łyżki
- woda - ok. 1 litr

Wykonanie:

Na początek gotujemy makaron, następnie hartujemy go w zimnej wodzie i odcedzamy. Mięso i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy i zalewamy wodą. Całość przyprawiamy i dorzucamy liść laurowy. Mięso należy dusić na wolnym ogniu do miękkości. W połowie duszenia dodajemy pokrojone warzywa, a pod koniec kapustę. Na talerz wykładamy podgrzany makaron i polewamy gulaszem.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis Bitki - przepis Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem

Bitki

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami