zdjecia rodzinne

Zapiekanka kapuściana


Składniki:

2 kostki rosołowe
1 szklanka ryżu białego
2 cebule
250 g białej kapusty
3 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
2 łyżki koncentratu pomidorowego
300g kiełbasy zwyczajnej
sól, pieprz, bazylia, majeranek

Wykonanie:

Przygotować bulion z kostek rosołowych.
Cebule, kapustę, czosnek oczyścić, pokroić drobno.
Na oleju zeszklić cebule i dodać czosnek, kapustę i ryż (uprzednio ugotowany).
Smażyć przez chwilę, zalać rosołem i dusić 10 minut.
Dodać koncentrat pomidorowy i kiełbasę pokrojoną w kostkę.
Doprawić do smaku, przełożyć do naczynia do zapiekania.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st.C.
Piec 30 minut.

Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Chleb na drożdżach - przepis Biała kiełbasa - przepis Kurczak z ryżem - przepis

 

Śledzie w oleju

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Kotlety mielone z kaszą

Chleb na drożdżach

Biała kiełbasa

Kurczak z ryżem