zdjecia rodzinne

Zapiekanka kapuściana


Składniki:

2 kostki rosołowe
1 szklanka ryżu białego
2 cebule
250 g białej kapusty
3 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
2 łyżki koncentratu pomidorowego
300g kiełbasy zwyczajnej
sól, pieprz, bazylia, majeranek

Wykonanie:

Przygotować bulion z kostek rosołowych.
Cebule, kapustę, czosnek oczyścić, pokroić drobno.
Na oleju zeszklić cebule i dodać czosnek, kapustę i ryż (uprzednio ugotowany).
Smażyć przez chwilę, zalać rosołem i dusić 10 minut.
Dodać koncentrat pomidorowy i kiełbasę pokrojoną w kostkę.
Doprawić do smaku, przełożyć do naczynia do zapiekania.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st.C.
Piec 30 minut.

Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta z grochem - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta z grochem