zdjecia rodzinne

Zapiekanka kapuściana


Składniki:

2 kostki rosołowe
1 szklanka ryżu białego
2 cebule
250 g białej kapusty
3 ząbki czosnku
3 łyżki oleju
2 łyżki koncentratu pomidorowego
300g kiełbasy zwyczajnej
sól, pieprz, bazylia, majeranek

Wykonanie:

Przygotować bulion z kostek rosołowych.
Cebule, kapustę, czosnek oczyścić, pokroić drobno.
Na oleju zeszklić cebule i dodać czosnek, kapustę i ryż (uprzednio ugotowany).
Smażyć przez chwilę, zalać rosołem i dusić 10 minut.
Dodać koncentrat pomidorowy i kiełbasę pokrojoną w kostkę.
Doprawić do smaku, przełożyć do naczynia do zapiekania.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 st.C.
Piec 30 minut.

Kategorie: zapiekanki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Chleb na drożdżach

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane