zdjecia rodzinne

Brzoskwinie zapieczone pod bezą z płatkami migdałów


Składniki:

• 8 połówek brzoskwiń z puszki
• 40 g migdałów w płatkach
• 4 łyżeczki konfitury lub dżemu
• 4 białka
• 150 g cukru

Wykonanie:

Naczynie żaroodporne prostokątne 5,1 L Termisil Classic
Przygotowanie: 10 min
Pieczenie: 5 min

o Białka ubij na sztywną pianę dodając stopniowo cukier.
o Osączone brzoskwinie ułóż na pokrywie.
o Na każdą połówkę nałóż pół łyżeczki konfitury i stożek piany.
o Posyp migdałami
o Piecz około 5 minut w 240°C.


Kategorie: mięsawegetariańskiedesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-11-11
Wspaniały deser. Jestem kulinarny laik a wyszło przepyszne


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Chleb na drożdżach

Fasolka po bretońsku

Pasztet z indyka

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Smażony ser pleśniowy

Lazania z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Śledzie w oleju