zdjecia rodzinne

Brzoskwinie zapieczone pod bezą z płatkami migdałów


Składniki:

• 8 połówek brzoskwiń z puszki
• 40 g migdałów w płatkach
• 4 łyżeczki konfitury lub dżemu
• 4 białka
• 150 g cukru

Wykonanie:

Naczynie żaroodporne prostokątne 5,1 L Termisil Classic
Przygotowanie: 10 min
Pieczenie: 5 min

o Białka ubij na sztywną pianę dodając stopniowo cukier.
o Osączone brzoskwinie ułóż na pokrywie.
o Na każdą połówkę nałóż pół łyżeczki konfitury i stożek piany.
o Posyp migdałami
o Piecz około 5 minut w 240°C.


Kategorie: mięsawegetariańskiedesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-11-11
Wspaniały deser. Jestem kulinarny laik a wyszło przepyszne


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Biała kiełbasa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Bitki - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kapusta z grochem - przepis Chleb na drożdżach - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Biała kiełbasa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Bitki

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kapusta z grochem

Chleb na drożdżach

Smażony ser pleśniowy