zdjecia rodzinne

Brzoskwinie zapieczone pod bezą z płatkami migdałów


Składniki:

• 8 połówek brzoskwiń z puszki
• 40 g migdałów w płatkach
• 4 łyżeczki konfitury lub dżemu
• 4 białka
• 150 g cukru

Wykonanie:

Naczynie żaroodporne prostokątne 5,1 L Termisil Classic
Przygotowanie: 10 min
Pieczenie: 5 min

o Białka ubij na sztywną pianę dodając stopniowo cukier.
o Osączone brzoskwinie ułóż na pokrywie.
o Na każdą połówkę nałóż pół łyżeczki konfitury i stożek piany.
o Posyp migdałami
o Piecz około 5 minut w 240°C.


Kategorie: mięsawegetariańskiedesery

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-11-11
Wspaniały deser. Jestem kulinarny laik a wyszło przepyszne


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Lazania z mięsem

Kotlety mielone z kaszą

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)