zdjecia rodzinne

Polędwiczki z pieczarkami i gorgonzolą


Składniki:

2 polędwiczki po 200 g
300 g pieczarek
200 g sera gorgonzola
pęczek natki pietruszki
5 ząbków czosnku
sól
pieprz

Wykonanie:

1.Polędwicki myjemy,osuszamy i kroimy skośnie na plasterki o grubości 1,5 cm.Lekko solimy.Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki.Natke pietruszki siekamy i mieszamy z pieczarkami.Mięso obsmażamy z obu stron i układamy w żaroodpornym naczyniu nasmarowanym masłem.
2.Na każdym plasterku mięsa układamy trochę pieczarek z pietruszką ,a wierzch oprószamy pokruszonym serem gorgonzola.Zapiekamy 20 minut w temperaturze 220 stopni C.

Kategorie: mięsapolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


natalina4 , 2012-11-14
Pieczarki moga byc podsmażone ale ja dodaję surowe,
Gość , 2012-11-13
Pieczarki wykladamy na poledwiczki surowe czy tez podsmazamy?
Gość , 2012-11-11
Ja zamiast polędwiczek użyłam filetu z kurczaka .
Gość , 2012-11-11
Posypałam innym serem i też wyszło smacznie.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej