zdjecia rodzinne

Wyśmienite risotto warzywne


Składniki:

2 woreczki ryżu
2 duże marchewki
50 g suszonych grzybów
1 pietruszka
1 duża cebula
2 jajka
150 g koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
olej

Wykonanie:

1.Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie,a następnie odcedzić,wyjąć z woreczków i pozostawić do przestygnięcia.
2.Grzyby namoczyć,po czym ugotować w tej samej wodzie.Odcedzić,przestudzić i pokroić na mniejsze kawałki.
3.Marchewki i pietruszkę obrać,opłukać,osuszyć,po czym zetrzyć na tarce o grubych oczkach.
4.Jajka ugotować na twardo,a następnie zalać zimną wodą,przestudzić i obrać ze skorupek.Pokroić w drobną kostkę lub rozgnieść widelcem.
5.Cebule obrać i drobno posiekać,po czym podsmażyć na oleju razem z marchewką i pietruszką.Usmażone warzywa połączyć z ugotowanym ryżem i grzybami.Dodać jajka i całość starannie wymieszać.Doprawić do smaku solą,pieprzem i koncentratem pomidorowym.Można także dodać odrobinę wywaru powstałego podczas gotowania grzybów.Przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać około 15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Kategorie: wegetariańskiewłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety mielone z kaszą

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką

Krokiety z kapustą i grzybami

Pieczywo czosnkowe