zdjecia rodzinne

Wyśmienite risotto warzywne


Składniki:

2 woreczki ryżu
2 duże marchewki
50 g suszonych grzybów
1 pietruszka
1 duża cebula
2 jajka
150 g koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
olej

Wykonanie:

1.Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie,a następnie odcedzić,wyjąć z woreczków i pozostawić do przestygnięcia.
2.Grzyby namoczyć,po czym ugotować w tej samej wodzie.Odcedzić,przestudzić i pokroić na mniejsze kawałki.
3.Marchewki i pietruszkę obrać,opłukać,osuszyć,po czym zetrzyć na tarce o grubych oczkach.
4.Jajka ugotować na twardo,a następnie zalać zimną wodą,przestudzić i obrać ze skorupek.Pokroić w drobną kostkę lub rozgnieść widelcem.
5.Cebule obrać i drobno posiekać,po czym podsmażyć na oleju razem z marchewką i pietruszką.Usmażone warzywa połączyć z ugotowanym ryżem i grzybami.Dodać jajka i całość starannie wymieszać.Doprawić do smaku solą,pieprzem i koncentratem pomidorowym.Można także dodać odrobinę wywaru powstałego podczas gotowania grzybów.Przełożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać około 15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Kategorie: wegetariańskiewłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


nDCmzRjbU , 2018-12-21
F15Muk Well I truly liked studying it. This subject offered by you is very effective for correct planning.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Śledzie w oleju - przepis Biała kiełbasa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Bitki - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis

 

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy

Śledzie w oleju

Biała kiełbasa

Pieczywo czosnkowe

Bitki

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasta krewetkowa do pieczywa