zdjecia rodzinne

Macaroni peperoni


Składniki:

Międzybrodzki Makaron nitki – 250g,
5 dużych ząbków czosnku,
2 małe suszone papryczki peperoni,
2 łyżki oliwy z oliwek,
ser parmezan,
3 listki świeżej bazylii,
szczypta soli,

Wykonanie:

Na początek gotujemy makaron, a w między czasie na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek i suszone papryczki peperoni. Następnie dorzucamy odcedzony makaron i podsmażamy razem z resztą na patelni. Na zakończenie trochę parmezanu i bazylii i gotowe.

Smacznego!


Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-11-15
makaron czakaron


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Śledzie w oleju - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Śledzie w oleju

Krokiety z kapustą i grzybami