zdjecia rodzinne

Macaroni peperoni


Składniki:

Międzybrodzki Makaron nitki – 250g,
5 dużych ząbków czosnku,
2 małe suszone papryczki peperoni,
2 łyżki oliwy z oliwek,
ser parmezan,
3 listki świeżej bazylii,
szczypta soli,

Wykonanie:

Na początek gotujemy makaron, a w między czasie na oliwie z oliwek podsmażamy czosnek i suszone papryczki peperoni. Następnie dorzucamy odcedzony makaron i podsmażamy razem z resztą na patelni. Na zakończenie trochę parmezanu i bazylii i gotowe.

Smacznego!


Kategorie: sosy i pasty

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2012-11-15
makaron czakaron


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Włoski chlebek a'la pizza

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Kotlety schabowe z cebulką

Fasolka po bretońsku

Śledzie w oleju