zdjecia rodzinne

Paprykowy gulasz z wołowiny


Składniki:

• 1,2 kg chudej wołowiny
• 2 cebule
• 3 kolorowe papryki
• 300 g pasty pomidorowej
• 600 ml bulionu wołowego
• 2 łyżki mąki pszennej
• 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku
• ½ łżeczki ostrej papryki w proszku
• 4 ząbki czosnku
• 1 łyżeczka kminku
• 1 łyżeczka majeranku
• sól i pieprz

Wykonanie:

Naczynie żaroodporne okrągłe 4,6 Termisil Grill&Drop
Przygotowanie: 20 minut
Pieczenie: 100 minut
o Wołowinę pokrój w kostkę 2x2 cm i włóż do naczynia.
o Do bulionu o temperaturze pokojowej dodaj mąkę i mocno roztrzep za pomocą trzepaczki. Następnie dodaj pastę pomidorową, papryki w proszku, rozgnieciony czosnek, kminek.
o Całość wymieszaj i zalej nią mięso.
o Duś w piekarniku, pod przykryciem, w temp. 200ºC ok. 100 minut. Co jakiś czas zamieszaj.
o Cebulę pokrój w ćwiartki, paprykę w kostkę (1,5x 1,5cm) i dodaj razem z majerankiem na pół godziny przed końcem. Zmniejsz temperaturę do 170ºC. Dopraw solą i pieprzem.


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Lazania z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci