zdjecia rodzinne

Zupa ziołowa z fasolką


Składniki:

4 ziemniaki
mała cukinia
cebula
20 dag szpinaku
15 dag fasolki szparagowej
2 łyżki oleju
6 szklanek bulionu
sól
biały pieprz
starta gałka muszkatołowa
gęsty jogurt

Wykonanie:

1.Posiekaj czosnek.Cebulę i ziemniaki pokrój w drobną kostkę.W garnku rozgrzej olej i wrzuć warzywa.Mieszając,smaż na 3 minuty.Następnie dolej bulion i zagotuj.
2.Cukinię pokrój w kostkę,wrzuć do garnka i gotuj tak długo,aż wszystkie warzywa będą miękkie.Szpinak opłucz,pokrój i dodaj do zupy.Całość zmiksuj.Przypraw solą,pieprzem oraz gałką muszkatołową.
3.Fasolkę oczyść i pokrój na duże kawałki.Wrzuć do posolonego wrzątku,zagotuj przez 5 minut.Przełóż do zupy,zamieszaj.Udekoruj kleksem z jogurtu.

Kategorie: zupypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Bitki - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Lazania z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Bitki

Fasolka po bretońsku

Włoski chlebek a'la pizza

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Lazania z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska