zdjecia rodzinne

Gulasz wołowy z chilli i sosem sojowym Kikkoman


Składniki:

- 150 g ryżu basmati
- 2 czerwone cebule
- 2 marchewki
- 60 g polędwicy wołowej cienko pokrojonej w paski
- 3 łyżki sosu sojowego
- 100 ml bulionu
- pół papryczki chilli
- 115 g szpinaku
- 4 łyżeczki posiekanej natki pietruszki

Wykonanie:

Ugotuj ryż. W garnku podsmaż posiekaną cebulę, chilli oraz marchewkę. Następnie dodaj pokrojone mięso i smaż około 10 minut. Dodaj sos sojowy Kikkoman oraz pół szklanki bulionu, kolejno posiekany szpinak i gotuj około 30 minut. Podawaj z ryżem oraz posiekaną natką pietruszki.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2015-04-20
kikkoman my love <3 :)
Gość , 2015-01-14
sos sojowy sprawdza się w wielu odsłonach lecz dla mnie zdecydowanie bardziej urozmaica smak niejednej zupy :)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Smażony ser pleśniowy - przepis Pasztet z indyka - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kapusta z grochem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Smażony ser pleśniowy

Pasztet z indyka

Kotlety schabowe z cebulką

Kapusta z grochem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem