zdjecia rodzinne

Gulasz wołowy z chilli i sosem sojowym Kikkoman


Składniki:

- 150 g ryżu basmati
- 2 czerwone cebule
- 2 marchewki
- 60 g polędwicy wołowej cienko pokrojonej w paski
- 3 łyżki sosu sojowego
- 100 ml bulionu
- pół papryczki chilli
- 115 g szpinaku
- 4 łyżeczki posiekanej natki pietruszki

Wykonanie:

Ugotuj ryż. W garnku podsmaż posiekaną cebulę, chilli oraz marchewkę. Następnie dodaj pokrojone mięso i smaż około 10 minut. Dodaj sos sojowy Kikkoman oraz pół szklanki bulionu, kolejno posiekany szpinak i gotuj około 30 minut. Podawaj z ryżem oraz posiekaną natką pietruszki.

Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


Gość , 2015-04-20
kikkoman my love <3 :)
Gość , 2015-01-14
sos sojowy sprawdza się w wielu odsłonach lecz dla mnie zdecydowanie bardziej urozmaica smak niejednej zupy :)


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Biała kiełbasa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Pasztet z indyka

Biała kiełbasa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety mielone z kaszą