zdjecia rodzinne

Czarno czerwone wstążki makaronowe czyli oliwka i pomidor!


Składniki:

Makaron wstążka – 250g
Czarne oliwki hiszpańskie – 100g
Papryczka chilli – 1szt.
Oregano – 2 łyżki
Oliwa z oliwek
Czosnek – 4 ząbki
Pomidory koktajlowe – 4 sztuki
Sól i pieprz

Wykonanie:

Etap 1.
Makaron gotujemy, a w międzyczasie siekamy oliwki oraz czosnek, pomidory obieramy i kroimy w kostkę.
Etap 2.
Na patelnię wlewamy odrobinę oliwy z oliwek i na małym ogniu podsmażamy czosnek oraz papryczkę chilli. Następnie dodajemy oregano oraz pomidory i podsmażamy ok. 5 minut.
Etap 3.
Dorzucamy oliwki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość smażymy przez kolejne kilka minut. Podajemy razem z Makaronem Międzybrodzkim w kształcie wstążki, ugotowanym al dente.
Smacznego!



Kategorie:

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasztet z indyka - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Śledzie w oleju - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Pasztet z indyka

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Lazania z mięsem

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Śledzie w oleju