zdjecia rodzinne

Zupa krem z ziemniaków, grzybów i sosem sojowym Kikkoman


Składniki:

- 250 g pieczarek
- 1 duża cebula
- 250 g ziemniaków
- 1 łyżka masła lub margaryny
- 0,5 litra bulionu
- 125 g tofu
- 2-4 łyżki sosu sojowego Kikkoman
- świeżo mielony pieprz
- 2 łyżki sherry
- bazylia

Wykonanie:

Roztop masło lub margarynę w rondlu a następnie podsmaż pieczarki. Gdy się podsmażą wyjmij na oddzielny półmisek. Do rondla wrzuć cebulę oraz ziemniaki, podsmaż przez 5 min, a następnie dolej bulion i gotuj pod przykryciem przez około 15 minut. Tofu przed użyciem włóż do wody na 5 minut, po wyjęciu odsącz i pokrojony w kostkę dodaj do gotującego się bulionu z warzywami. Wszystkie składniki zmiksuj blenderem, do momentu kiedy konsystencja będzie gładka i pienista. Doprowadź do wrzenia. Dopraw sosem sojowym, pieprzem oraz sherry. Na końcu dodaj pieczarki. Danie wyśmienicie smakuje podane z bazylią.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Bitki - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta z grochem - przepis Pasztet z indyka - przepis

 

Pieczywo czosnkowe

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Bitki

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem

Pasztet z indyka