zdjecia rodzinne

Sałatka z makaronem i Paryżankami


Składniki:

Składniki:
- Parówki Paryżanki klasyczne, 1 opakowanie;
- puszka zielonego groszku,
- czerwona papryka,
- paczka makaronu (kokardki),
- łyżeczka oliwy z oliwek,
- łyżka octu winnego,
- łyżeczka musztardy,
- 3 łyżki majonezu,
- 1,5 łyżki posiekanej pietruszki lub bazylii,
- sól i pieprz do smaku.

Wykonanie:


Sposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente, odcedzić i wymieszać z oliwą. Parówki obrać, groszek odsączyć z zalewy, paprykę oczyścić i umyć.

Następnie pokroić Paryżanki na centymetrowe plastry, a paprykę posiekać w cienkie paseczki. Ocet połączyć z musztardą, dodać majonez i dobrze wymieszać, przyprawić solą i pieprzem.

Makaron połączyć z parówkami, groszkiem i papryką. Przełożyć całość do salaterki. Sałatkę polać sosem i dokładnie wymieszać. Dla ozdoby posypać zieloną pietruszką, można ją zastąpić świeżą bazylią.
Smacznego!

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowa z mięsem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)