zdjecia rodzinne

Sałatka z makaronem i Paryżankami


Składniki:

Składniki:
- Parówki Paryżanki klasyczne, 1 opakowanie;
- puszka zielonego groszku,
- czerwona papryka,
- paczka makaronu (kokardki),
- łyżeczka oliwy z oliwek,
- łyżka octu winnego,
- łyżeczka musztardy,
- 3 łyżki majonezu,
- 1,5 łyżki posiekanej pietruszki lub bazylii,
- sól i pieprz do smaku.

Wykonanie:


Sposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente, odcedzić i wymieszać z oliwą. Parówki obrać, groszek odsączyć z zalewy, paprykę oczyścić i umyć.

Następnie pokroić Paryżanki na centymetrowe plastry, a paprykę posiekać w cienkie paseczki. Ocet połączyć z musztardą, dodać majonez i dobrze wymieszać, przyprawić solą i pieprzem.

Makaron połączyć z parówkami, groszkiem i papryką. Przełożyć całość do salaterki. Sałatkę polać sosem i dokładnie wymieszać. Dla ozdoby posypać zieloną pietruszką, można ją zastąpić świeżą bazylią.
Smacznego!

Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kapusta z grochem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Smażony ser pleśniowy

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kapusta z grochem

Kluski ziemniaczane

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)