zdjecia rodzinne

Bomba witaminowa, czyli makaron nitki ze szpinakiem


Składniki:

Makaron nitki 250g
szpinak 250g
pieczarki 200g
2 ząbki czosnku
sól i pieprz
oliwa z oliwek
jogurt naturalny 1 szklanka

Wykonanie:

Pieczarki pokroić w kostkę i smażyć na patelni 10 minut.
Krok 2
Następnie dodać zamrożony lub świeży szpinak oraz wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz i oliwę, po czym chwilę podsmażać na patelni.
Krok 3
Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 4
Do szpinaku i pieczarek dodać jogurt i całość doprawić do smaku. Sos połączyć z odcedzonym makaronem. Smacznego!


Kategorie: mączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis

 

Lazania z mięsem

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pasztet z indyka

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą