zdjecia rodzinne

Bomba witaminowa, czyli makaron nitki ze szpinakiem


Składniki:

Makaron nitki 250g
szpinak 250g
pieczarki 200g
2 ząbki czosnku
sól i pieprz
oliwa z oliwek
jogurt naturalny 1 szklanka

Wykonanie:

Pieczarki pokroić w kostkę i smażyć na patelni 10 minut.
Krok 2
Następnie dodać zamrożony lub świeży szpinak oraz wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz i oliwę, po czym chwilę podsmażać na patelni.
Krok 3
Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 4
Do szpinaku i pieczarek dodać jogurt i całość doprawić do smaku. Sos połączyć z odcedzonym makaronem. Smacznego!


Kategorie: mączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Chleb na drożdżach - przepis Kapusta z grochem - przepis Lazania z mięsem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kluski ziemniaczane

Chleb na drożdżach

Kapusta z grochem

Lazania z mięsem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci