zdjecia rodzinne

Bomba witaminowa, czyli makaron nitki ze szpinakiem


Składniki:

Makaron nitki 250g
szpinak 250g
pieczarki 200g
2 ząbki czosnku
sól i pieprz
oliwa z oliwek
jogurt naturalny 1 szklanka

Wykonanie:

Pieczarki pokroić w kostkę i smażyć na patelni 10 minut.
Krok 2
Następnie dodać zamrożony lub świeży szpinak oraz wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz i oliwę, po czym chwilę podsmażać na patelni.
Krok 3
Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 4
Do szpinaku i pieczarek dodać jogurt i całość doprawić do smaku. Sos połączyć z odcedzonym makaronem. Smacznego!


Kategorie: mączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Pasztet z indyka - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Lazania z mięsem

Pasztet z indyka

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Zapiekanka śródziemnomorska

Kurczak z ryżem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)