zdjecia rodzinne

Bomba witaminowa, czyli makaron nitki ze szpinakiem


Składniki:

Makaron nitki 250g
szpinak 250g
pieczarki 200g
2 ząbki czosnku
sól i pieprz
oliwa z oliwek
jogurt naturalny 1 szklanka

Wykonanie:

Pieczarki pokroić w kostkę i smażyć na patelni 10 minut.
Krok 2
Następnie dodać zamrożony lub świeży szpinak oraz wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz i oliwę, po czym chwilę podsmażać na patelni.
Krok 3
Makaron ugotować al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Krok 4
Do szpinaku i pieczarek dodać jogurt i całość doprawić do smaku. Sos połączyć z odcedzonym makaronem. Smacznego!


Kategorie: mączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Lazania z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Krokiety z kapustą i grzybami

Lazania z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pieczywo czosnkowe

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowa z mięsem