zdjecia rodzinne

Pasta jajeczna z serem żółtym MSM Mońki Gouda


Składniki:

Składniki:
- Żółty ser Gouda 30 dag
- 3 jajka
- cebula 1 szt.
- por
- 1,5 łyżki posiekanej pietruszki lub bazylii,
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki śmietany
- przyprawy: pieprz, sól

Wykonanie:

Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo i odstawić w celu wystudzenia. Ser żółty gouda zetrzeć na tarce do miski. Do sera wsypać drobno posiekane por i cebulę, a następnie obrane jajka. Można je poszatkować widelcem w misce. Do zawartości dodać łyżkę majonezu i 2 łyżki gęstej śmietany. Całość wymieszać. Przyprawić pieprzem i solą dla smaku. Dla ozdoby, pastę, posypać zieloną pietruszką, można ją zastąpić świeżą bazylią. Tak przyrządzoną pastę nakładamy na pieczywo. Gotowe! Smacznego


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Śledzie w oleju - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa fasolowa z mięsem

Śledzie w oleju

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami

Kluski ziemniaczane

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej