zdjecia rodzinne

Pasta jajeczna z serem żółtym MSM Mońki Gouda


Składniki:

Składniki:
- Żółty ser Gouda 30 dag
- 3 jajka
- cebula 1 szt.
- por
- 1,5 łyżki posiekanej pietruszki lub bazylii,
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki śmietany
- przyprawy: pieprz, sól

Wykonanie:

Sposób przygotowania:
Jajka ugotować na twardo i odstawić w celu wystudzenia. Ser żółty gouda zetrzeć na tarce do miski. Do sera wsypać drobno posiekane por i cebulę, a następnie obrane jajka. Można je poszatkować widelcem w misce. Do zawartości dodać łyżkę majonezu i 2 łyżki gęstej śmietany. Całość wymieszać. Przyprawić pieprzem i solą dla smaku. Dla ozdoby, pastę, posypać zieloną pietruszką, można ją zastąpić świeżą bazylią. Tak przyrządzoną pastę nakładamy na pieczywo. Gotowe! Smacznego


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kapusta z grochem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Bitki - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Lazania z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kapusta z grochem

Smażony ser pleśniowy

Bitki