zdjecia rodzinne

Brokułowa sałatka z ziołami włoskimi


Składniki:

brokuł 1 szt.
jajka gotowane 2 szt.
pomidory 2 szt.
kukurydza konserwowa 1 łyżka
zioła włoskie do smaku
pieprz grubo zmielony do smaku
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
słonecznik łuskany 1 łyżka

Wykonanie:

Brokuł podzielić na różyczki, nalać wrzątkiem na dwie minuty i odcedzić. Wystudzonego wyłożyć na talerz, na wierzch położyć jajka i pomidory pokrojone w cząstki i kukurydzę. Oprószyć do smaku świeżo zmielonymi ziołami włoskimi i pieprzem grubo zmielonym. Wymieszać majonez z jogurtem i całość polać. Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złoty kolor i posypać nim sałatkę. Smacznego!

Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Bitki - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kurczak z ryżem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Smażony ser pleśniowy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Bitki

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kurczak z ryżem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci