zdjecia rodzinne

Brokułowa sałatka z ziołami włoskimi


Składniki:

brokuł 1 szt.
jajka gotowane 2 szt.
pomidory 2 szt.
kukurydza konserwowa 1 łyżka
zioła włoskie do smaku
pieprz grubo zmielony do smaku
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
słonecznik łuskany 1 łyżka

Wykonanie:

Brokuł podzielić na różyczki, nalać wrzątkiem na dwie minuty i odcedzić. Wystudzonego wyłożyć na talerz, na wierzch położyć jajka i pomidory pokrojone w cząstki i kukurydzę. Oprószyć do smaku świeżo zmielonymi ziołami włoskimi i pieprzem grubo zmielonym. Wymieszać majonez z jogurtem i całość polać. Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złoty kolor i posypać nim sałatkę. Smacznego!

Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety mielone z kaszą - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis

 

Kotlety mielone z kaszą

Krokiety z kapustą i grzybami

Chleb na drożdżach

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory