zdjecia rodzinne

Brokułowa sałatka z ziołami włoskimi


Składniki:

brokuł 1 szt.
jajka gotowane 2 szt.
pomidory 2 szt.
kukurydza konserwowa 1 łyżka
zioła włoskie do smaku
pieprz grubo zmielony do smaku
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
słonecznik łuskany 1 łyżka

Wykonanie:

Brokuł podzielić na różyczki, nalać wrzątkiem na dwie minuty i odcedzić. Wystudzonego wyłożyć na talerz, na wierzch położyć jajka i pomidory pokrojone w cząstki i kukurydzę. Oprószyć do smaku świeżo zmielonymi ziołami włoskimi i pieprzem grubo zmielonym. Wymieszać majonez z jogurtem i całość polać. Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złoty kolor i posypać nim sałatkę. Smacznego!

Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Kapusta z grochem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kurczak z ryżem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Pasztet z indyka

Kapusta z grochem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kurczak z ryżem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Fasolka po bretońsku

Smażony ser pleśniowy