zdjecia rodzinne

Brokułowa sałatka z ziołami włoskimi


Składniki:

brokuł 1 szt.
jajka gotowane 2 szt.
pomidory 2 szt.
kukurydza konserwowa 1 łyżka
zioła włoskie do smaku
pieprz grubo zmielony do smaku
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
słonecznik łuskany 1 łyżka

Wykonanie:

Brokuł podzielić na różyczki, nalać wrzątkiem na dwie minuty i odcedzić. Wystudzonego wyłożyć na talerz, na wierzch położyć jajka i pomidory pokrojone w cząstki i kukurydzę. Oprószyć do smaku świeżo zmielonymi ziołami włoskimi i pieprzem grubo zmielonym. Wymieszać majonez z jogurtem i całość polać. Słonecznik uprażyć na suchej patelni na złoty kolor i posypać nim sałatkę. Smacznego!

Kategorie: przekąskisałatki i surówki

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Biała kiełbasa - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Bitki - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Biała kiełbasa

Kotlety mielone z kaszą

Kluski ziemniaczane

Bitki

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)