zdjecia rodzinne

Coraz bliżej święta, czyli zupa rybna z makaronem


Składniki:

- makaron krajanka
- 1,5 litra wody
- 100g marchwi
- 70g selera
- 2 średnie pomidory
- 500g fileta z dorsza
- 150ml kwaśnej śmietany 18%
- 150ml słodkiej śmietanki
- 1 łyżka mąki
- 50g pora (jasna część)
- 1 pęczek koperku
- sól, pieprz, sos sojowy do smaku

Wykonanie:


W pierwszej kolejności kroimy marchew oraz seler i gotujemy w osolonej wodzie. Filet z dorsza należy podzielić na małe cząstki i dołożyć do warzyw. Obie śmietanki łączymy, hartujemy, a następnie wlewamy do zupy. Pokrojonego pomidora razem z porem dokładamy do całego wywaru, a następnie pieprzem i sosem sojowym doprawiamy do smaku. Po 2 minutach wyłączamy i dodajemy koper. Podajemy z Międzybrodzkim Makaronem krajanką.
Smacznego!


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Zapiekanka śródziemnomorska

Fasolka po bretońsku

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kluski ziemniaczane