zdjecia rodzinne

Lodowy tort Cassata


Składniki:

60 dag lodów truskawkowych
60 dag lodów waniliowych
60 dag lodów czekoladowych
30 dag śmietanki kremówki
30 dag truskawek
2 łyżki wiórków czekoladowych
podłużne ciastka biszkoptowe
mięta

Wykonanie:

1.Lody wyjmij z zamrażalki i trzymaj w temp pokojowej około 15-20 minut.
2.Spód tortownicy natłuść masłem,po czym wyłóż pierwszą warstwę lodów czekoladowych.Posyp łyżką wiórków czekoladowych.
3.Nastepnie rozsmaruj lody waniliowe,a na nich truskawkowe.
4.Formę przykryj folią aluminiową,wstaw do zamrażalnika na około 30-40 minut.Przed podaniem wyjmij.Wierzch udekoruj bitą śmietaną wyciśniętą ze szprycy,wokół brzegu ustaw biszkopty.Wierzch posyp resztą wiórków czekoladowych,udekoruj truskawkami.

Kategorie: deserypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Chleb na drożdżach - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Kapusta z grochem

Pieczywo czosnkowe

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Chleb na drożdżach

Smażony ser pleśniowy

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kurczak z ryżem

Kluski ziemniaczane