zdjecia rodzinne

Lodowy tort Cassata


Składniki:

60 dag lodów truskawkowych
60 dag lodów waniliowych
60 dag lodów czekoladowych
30 dag śmietanki kremówki
30 dag truskawek
2 łyżki wiórków czekoladowych
podłużne ciastka biszkoptowe
mięta

Wykonanie:

1.Lody wyjmij z zamrażalki i trzymaj w temp pokojowej około 15-20 minut.
2.Spód tortownicy natłuść masłem,po czym wyłóż pierwszą warstwę lodów czekoladowych.Posyp łyżką wiórków czekoladowych.
3.Nastepnie rozsmaruj lody waniliowe,a na nich truskawkowe.
4.Formę przykryj folią aluminiową,wstaw do zamrażalnika na około 30-40 minut.Przed podaniem wyjmij.Wierzch udekoruj bitą śmietaną wyciśniętą ze szprycy,wokół brzegu ustaw biszkopty.Wierzch posyp resztą wiórków czekoladowych,udekoruj truskawkami.

Kategorie: deserypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


xQzAGbmXjTXPGfqDo , 2018-12-21
puQJ9F pretty useful material, overall I think this is well worth a bookmark, thanks


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Kotlety mielone z kaszą

Biała kiełbasa

Zupa-krem z brokułami w roli głównej