zdjecia rodzinne

Lodowy tort Cassata


Składniki:

60 dag lodów truskawkowych
60 dag lodów waniliowych
60 dag lodów czekoladowych
30 dag śmietanki kremówki
30 dag truskawek
2 łyżki wiórków czekoladowych
podłużne ciastka biszkoptowe
mięta

Wykonanie:

1.Lody wyjmij z zamrażalki i trzymaj w temp pokojowej około 15-20 minut.
2.Spód tortownicy natłuść masłem,po czym wyłóż pierwszą warstwę lodów czekoladowych.Posyp łyżką wiórków czekoladowych.
3.Nastepnie rozsmaruj lody waniliowe,a na nich truskawkowe.
4.Formę przykryj folią aluminiową,wstaw do zamrażalnika na około 30-40 minut.Przed podaniem wyjmij.Wierzch udekoruj bitą śmietaną wyciśniętą ze szprycy,wokół brzegu ustaw biszkopty.Wierzch posyp resztą wiórków czekoladowych,udekoruj truskawkami.

Kategorie: deserypolska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


xQzAGbmXjTXPGfqDo , 2018-12-21
puQJ9F pretty useful material, overall I think this is well worth a bookmark, thanks


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pieczywo czosnkowe

Kotlety schabowe z cebulką

Kluski ziemniaczane

Krokiety z kapustą i grzybami

Fasolka po bretońsku

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowo-buraczkowa babci