www.zapetytem.pl

Lodowy tort Cassata


natalina42012-12-11 Komentarze (1) 45-60 min    średni     Porcji: >9

Składniki:

60 dag lodów truskawkowych
60 dag lodów waniliowych
60 dag lodów czekoladowych
30 dag śmietanki kremówki
30 dag truskawek
2 łyżki wiórków czekoladowych
podłużne ciastka biszkoptowe
mięta

Wykonanie:

1.Lody wyjmij z zamrażalki i trzymaj w temp pokojowej około 15-20 minut.
2.Spód tortownicy natłuść masłem,po czym wyłóż pierwszą warstwę lodów czekoladowych.Posyp łyżką wiórków czekoladowych.
3.Nastepnie rozsmaruj lody waniliowe,a na nich truskawkowe.
4.Formę przykryj folią aluminiową,wstaw do zamrażalnika na około 30-40 minut.Przed podaniem wyjmij.Wierzch udekoruj bitą śmietaną wyciśniętą ze szprycy,wokół brzegu ustaw biszkopty.Wierzch posyp resztą wiórków czekoladowych,udekoruj truskawkami.

Kategorie: deserypolska

Przepis pochodzi ze strony:  www.zapetytem.pl/receipt.do?receipt=878