zdjecia rodzinne

Pasta orzechowa na przyjęcie


Składniki:

ser żółty 100 g
twaróg półtłusty 100 g
jogurt naturalny 2 – 3 łyżki
orzechy włoskie łuskane 70 g
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Wykonanie:

Sylwester tuż, tuż. Każdy z nas zastanawia się pewnie, jakimi przysmakami uraczyć swoich gości. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy poleca przepis na delikatną pastę orzechową – świetny dodatek do kruchych tartaletek, np. Dan Cake.

Wykonanie:

Do twarogu dodać jogurt, sól, pieprz i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie dodać starty na małym oczku ser żółty, zmielone orzechy i dokładnie wymieszać. Pastę wyłożyć do tartaletek, udekorować cząstkami orzechów i natką pietruszki.

Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kapusta z grochem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Bitki - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Lazania z mięsem - przepis

 

Kapusta z grochem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Włoski chlebek a'la pizza

Bitki

Kluski ziemniaczane

Pasta krewetkowa do pieczywa

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zapiekanka śródziemnomorska

Lazania z mięsem