zdjecia rodzinne

Pasta orzechowa na przyjęcie


Składniki:

ser żółty 100 g
twaróg półtłusty 100 g
jogurt naturalny 2 – 3 łyżki
orzechy włoskie łuskane 70 g
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Wykonanie:

Sylwester tuż, tuż. Każdy z nas zastanawia się pewnie, jakimi przysmakami uraczyć swoich gości. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy poleca przepis na delikatną pastę orzechową – świetny dodatek do kruchych tartaletek, np. Dan Cake.

Wykonanie:

Do twarogu dodać jogurt, sól, pieprz i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie dodać starty na małym oczku ser żółty, zmielone orzechy i dokładnie wymieszać. Pastę wyłożyć do tartaletek, udekorować cząstkami orzechów i natką pietruszki.

Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasztet z indyka - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Bitki - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasztet z indyka

Krokiety z kapustą i grzybami

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zupa fasolowa z mięsem

Bitki

Pieczywo czosnkowe

Smażony ser pleśniowy