zdjecia rodzinne

Pasta orzechowa na przyjęcie


Składniki:

ser żółty 100 g
twaróg półtłusty 100 g
jogurt naturalny 2 – 3 łyżki
orzechy włoskie łuskane 70 g
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Wykonanie:

Sylwester tuż, tuż. Każdy z nas zastanawia się pewnie, jakimi przysmakami uraczyć swoich gości. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy poleca przepis na delikatną pastę orzechową – świetny dodatek do kruchych tartaletek, np. Dan Cake.

Wykonanie:

Do twarogu dodać jogurt, sól, pieprz i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie dodać starty na małym oczku ser żółty, zmielone orzechy i dokładnie wymieszać. Pastę wyłożyć do tartaletek, udekorować cząstkami orzechów i natką pietruszki.

Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Chleb na drożdżach - przepis Kapusta z grochem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasztet z indyka - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis

 

Chleb na drożdżach

Kapusta z grochem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasztet z indyka

Włoski chlebek a'la pizza

Zapiekanka śródziemnomorska