zdjecia rodzinne

Pasta orzechowa na przyjęcie


Składniki:

ser żółty 100 g
twaróg półtłusty 100 g
jogurt naturalny 2 – 3 łyżki
orzechy włoskie łuskane 70 g
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Wykonanie:

Sylwester tuż, tuż. Każdy z nas zastanawia się pewnie, jakimi przysmakami uraczyć swoich gości. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy poleca przepis na delikatną pastę orzechową – świetny dodatek do kruchych tartaletek, np. Dan Cake.

Wykonanie:

Do twarogu dodać jogurt, sól, pieprz i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie dodać starty na małym oczku ser żółty, zmielone orzechy i dokładnie wymieszać. Pastę wyłożyć do tartaletek, udekorować cząstkami orzechów i natką pietruszki.

Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Biała kiełbasa - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Biała kiełbasa

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Kluski ziemniaczane