zdjecia rodzinne

Pasta orzechowa na przyjęcie


Składniki:

ser żółty 100 g
twaróg półtłusty 100 g
jogurt naturalny 2 – 3 łyżki
orzechy włoskie łuskane 70 g
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki do dekoracji

Wykonanie:

Sylwester tuż, tuż. Każdy z nas zastanawia się pewnie, jakimi przysmakami uraczyć swoich gości. Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy poleca przepis na delikatną pastę orzechową – świetny dodatek do kruchych tartaletek, np. Dan Cake.

Wykonanie:

Do twarogu dodać jogurt, sól, pieprz i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Następnie dodać starty na małym oczku ser żółty, zmielone orzechy i dokładnie wymieszać. Pastę wyłożyć do tartaletek, udekorować cząstkami orzechów i natką pietruszki.

Smacznego!


Kategorie: przekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Pasztet z indyka - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis

 

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Zapiekanka śródziemnomorska

Pasztet z indyka

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Kluski ziemniaczane

Pieczywo czosnkowe

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)