zdjecia rodzinne

Pyszna pomidorówka z serkiem topionym


Składniki:

1,5 l wywaru mięsno-warzywnego
Słoiczek koncentratu pomidorowego
Puszka krojonych pomidorów (opcjonalnie)
2 kremowe serki topione MSM Mońki (2x100 g)
Natka pietruszki
Pieprz i sól
Makaron muszelki lub ryż

Wykonanie:

Jak to zrobić?
Gwarancją dobrej zupy jest wywar. Możemy go przyrządzić na bazie mięsa i warzyw – marchewka, pietruszka, seler i por. Warzywa kroimy i wraz z mięsem gotujemy aż powstanie bulion. Następnie dodajemy pomidory z puszki i koncentrat, a na koniec serek topiony. Kiedy się rozpuści, dokładamy natkę pietruszki i doprawiamy do smaku. Smacznego!

Dobra rada: Chcesz, by zupa była jeszcze pyszniejsza? Wystarczy, że zmiksujesz ją na krem i podasz z grzankami lub groszkiem ptysiowym.


Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Chleb na drożdżach - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis Biała kiełbasa - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety schabowe z cebulką

Chleb na drożdżach

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Fasolka po bretońsku

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka

Biała kiełbasa