zdjecia rodzinne

Spaghetti z czosnkiem, oliwą i ostrą papryczką


Składniki:

350g spaghetti,
5-6 łyżek oliwy z oliwek Carbonell
4 duże ząbki czosnku
pęczek świeżej pietruszki
2-3 szczypty chilli
sól
pieprz
parmezan do posypania

Wykonanie:

Spaghetti wstawiamy do gotowania w osolone wodzie i gotujemy al dente (aby był lekko twardy). W tym czasie czosnek obieramy, myjemy i przeciskamy przez praskę na zimną patelnie i zimną oliwę. Smażymy na małym ogniu, często mieszamy, nie pozwalamy czosnku zbrązowieć, pod koniec dodajemy szczyptę ostrej papryczki. Do usmażonego czosnku dodajemy ugotowane spaghetti, mieszamy wszystko cały czas na małym ogniu i doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryczką.

Pietruszkę, myjemy i drobno kroimy, dodajemy do makaronu na samym końcu, po odstawieniu go z ognia. Mieszamy wszystko, a gotowe danie podajemy od razu posypane parmezanem.


Kategorie: mączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pasta krewetkowa do pieczywa

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kluski ziemniaczane

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem

Włoski chlebek a'la pizza

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką