zdjecia rodzinne

Paszteciki świateczne z pieczarkami i serem


Składniki:

Ciasto:
- 25 dag margaryny,
- 1 żółtka,
- 25 dag mąki,
- 1,5 kostki białego sera śmietankowego,
- szczypta soli;
Farsz:
- 1/2 kg pieczarek,
- 1-2 cebule ( zależy od wielkości),
- 25 dag żółtego sera,
- odrobina soli ( jeśli ser był delikatny w smaku)



.

Wykonanie:

Wykonanie:
Wszystkie składniki (na ciasto) przełozyć do miski i razem połączyć.
Ciasto wyjmujemy z miseczki iwyrabiamy na stolnicy ( niezbyt długo), podsypujemy mąką i zagniatamy.
Pieczarki podsmażyć, dodać cebulę, chwilę razem smażyć, aż cebula zmięknie. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach żółty ser i dołożyć do zimnego farszu .
Farsz nakładać na rozwałkowane ciasto. Można wykrawać różne kształty: ruloniki, koperty, poduszeczki lub kółeczka.

Paszteciki pieczemy w piekarniku ok. 20 minut w temperaturze 200 stop. C

Kategorie: mącznezapiekankiprzekąskiBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Lazania z mięsem - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kapusta z grochem - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Krokiety z kapustą i grzybami

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Lazania z mięsem

Smażony ser pleśniowy

Kapusta z grochem

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pieczywo czosnkowe