zdjecia rodzinne

Paszteciki świateczne z pieczarkami i serem


Składniki:

Ciasto:
- 25 dag margaryny,
- 1 żółtka,
- 25 dag mąki,
- 1,5 kostki białego sera śmietankowego,
- szczypta soli;
Farsz:
- 1/2 kg pieczarek,
- 1-2 cebule ( zależy od wielkości),
- 25 dag żółtego sera,
- odrobina soli ( jeśli ser był delikatny w smaku)



.

Wykonanie:

Wykonanie:
Wszystkie składniki (na ciasto) przełozyć do miski i razem połączyć.
Ciasto wyjmujemy z miseczki iwyrabiamy na stolnicy ( niezbyt długo), podsypujemy mąką i zagniatamy.
Pieczarki podsmażyć, dodać cebulę, chwilę razem smażyć, aż cebula zmięknie. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach żółty ser i dołożyć do zimnego farszu .
Farsz nakładać na rozwałkowane ciasto. Można wykrawać różne kształty: ruloniki, koperty, poduszeczki lub kółeczka.

Paszteciki pieczemy w piekarniku ok. 20 minut w temperaturze 200 stop. C

Kategorie: mącznezapiekankiprzekąskiBoże Narodzenie

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kurczak z ryżem - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Zupa fasolowa z mięsem

Pieczywo czosnkowe

Śledzie w oleju

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Krokiety z kapustą i grzybami

Kurczak z ryżem

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Smażony ser pleśniowy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej