zdjecia rodzinne

Święta już tuż tuż! – przepis na wigilijne łazanki z kapustą i grzybam


Składniki:

- Międzybrodzki Makaron łazanka - 250g
- kapusta kiszona - 500g
- grzyby suszone -50g
- cebula średnia - 2 szt.
- masło - 2 łyżki
- pieprz ziołowy - 1 płaska łyżeczka
- sól, pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
Kapustę ugotować do miękkości, wystudzić, odcisnąć i drobno pokroić. Osobno ugotować grzyby i pokroić w paseczki. Na maśle usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.


Kategorie: mączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Bitki - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pasztet z indyka - przepis Biała kiełbasa - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Pieczywo czosnkowe

Bitki

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pasztet z indyka

Biała kiełbasa

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa fasolowa z mięsem