zdjecia rodzinne

Święta już tuż tuż! – przepis na wigilijne łazanki z kapustą i grzybam


Składniki:

- Międzybrodzki Makaron łazanka - 250g
- kapusta kiszona - 500g
- grzyby suszone -50g
- cebula średnia - 2 szt.
- masło - 2 łyżki
- pieprz ziołowy - 1 płaska łyżeczka
- sól, pieprz czarny do smaku

Wykonanie:

Makaron ugotować w osolonej wodzie, następnie zahartować w zimnej i odcedzić.
Kapustę ugotować do miękkości, wystudzić, odcisnąć i drobno pokroić. Osobno ugotować grzyby i pokroić w paseczki. Na maśle usmażyć drobno pokrojoną cebulę, dodać kapustę, grzyby i doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość chwilkę poddusić, a następnie wymieszać z ugotowanym makaronem.


Kategorie: mączne

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Kurczak z ryżem - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis

 

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasta krewetkowa do pieczywa

Lazania z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Kurczak z ryżem

Kluski ziemniaczane

Kotlety mielone z kaszą

Włoski chlebek a'la pizza

Smażony ser pleśniowy