zdjecia rodzinne

Karmelowa ryba zapiekana z brokułami


Składniki:

0,7 kg białej ryby morskiej
1 brokuł
1 średni por
1 pęczek koperku
Sos koperkowy Tarsmak
0,5 szklanki cukru
2 łyżki oliwy

Wykonanie:

Pora pociąć grubo, podsmażyć na oliwie i wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Położyć na nim pokrojoną w cząstki surową rybę i posypać grubo zmielonym pieprzem. Z cukru zrobić na patelni karmel i wylać na rybę. Różyczki brokułu lekko podsmażyć na odrobinie oliwy i również wyłożyć na rybę. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C około 50 minut. Danie polać Sosem koperkowym Tarsmak. Potrawy nie solimy!

Przepis został przygotowany przez Roberta Muzyczkę, Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.


Kategorie: ryby

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Lazania z mięsem - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Śledzie w oleju - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kluski ziemniaczane - przepis

 

Lazania z mięsem

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Śledzie w oleju

Zupa fasolowa z mięsem

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Fasolka po bretońsku

Kotlety mielone z kaszą

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kluski ziemniaczane