zdjecia rodzinne

wołowina z suszonymi owocami


Składniki:

wołowina 1,5 kg
cebula 4 duże
suszone śliwki 250g
suszone morele 150g
suszona żurawina 100g
pieprz
oliwa
ocet winny 2 łyżki
kostki rosołowe 2 sztuki
woda

Wykonanie:

rewelacyjne mięsko z suszonymi owocami
najlepiej przygotować w prodiżu, ale można tez dusić w garnku

dobrej jakości wołowina - pokrojona w plastry 1,5 kg
posypujemy tylko pieprzem
dodajemy pokrojoną na plastry cebulę - 4 duże
polewamy niewielką ilością oleju i dusimy

gdy sosik wyparowuje dodajemy wodę, 2 kostki rosołowe i łyżkę octu winnego
później dorzucamy suszone owoce - morele (150g) , śliwki (250g) i żurawinę (100g) (najlepiej bakalland - bo super się duszą)
dusimy wszystko aż mięsko będzie miękkie

palce lizać - dajcie znać jak smakowało :)
kasia


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


milucha , 2013-01-07
zapomniałam dodać, że według uznania możecie zwiększyć ilość suszonych owoców w potrawie, ja zazwyczaj dodaję więcej suszonych śliwek - bo tak lepiej smakuje mojej rodzinie,
jeżeli kupujecie suszone owoce czy bakalie - to teraz jeszcze trwa loteria Bakallandu - bakalmat - może szczęście sie do mnie uśmiechnie :mrgreen:
pozdrawiam i czekam na wasze opinie


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Kurczak z ryżem - przepis Śledzie w oleju - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Lazania z mięsem - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Bitki - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Kurczak z ryżem

Śledzie w oleju

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Lazania z mięsem

Pasta krewetkowa do pieczywa

Fasolka po bretońsku

Bitki

Kotlety mielone z kaszą

Zupa fasolowo-buraczkowa babci