zdjecia rodzinne

wołowina z suszonymi owocami


Składniki:

wołowina 1,5 kg
cebula 4 duże
suszone śliwki 250g
suszone morele 150g
suszona żurawina 100g
pieprz
oliwa
ocet winny 2 łyżki
kostki rosołowe 2 sztuki
woda

Wykonanie:

rewelacyjne mięsko z suszonymi owocami
najlepiej przygotować w prodiżu, ale można tez dusić w garnku

dobrej jakości wołowina - pokrojona w plastry 1,5 kg
posypujemy tylko pieprzem
dodajemy pokrojoną na plastry cebulę - 4 duże
polewamy niewielką ilością oleju i dusimy

gdy sosik wyparowuje dodajemy wodę, 2 kostki rosołowe i łyżkę octu winnego
później dorzucamy suszone owoce - morele (150g) , śliwki (250g) i żurawinę (100g) (najlepiej bakalland - bo super się duszą)
dusimy wszystko aż mięsko będzie miękkie

palce lizać - dajcie znać jak smakowało :)
kasia


Kategorie: mięsa

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


hyfKEMQpVPL , 2018-12-20
HaFEYY Thanks a lot for the post.Much thanks again. Cool.
milucha , 2013-01-07
zapomniałam dodać, że według uznania możecie zwiększyć ilość suszonych owoców w potrawie, ja zazwyczaj dodaję więcej suszonych śliwek - bo tak lepiej smakuje mojej rodzinie,
jeżeli kupujecie suszone owoce czy bakalie - to teraz jeszcze trwa loteria Bakallandu - bakalmat - może szczęście sie do mnie uśmiechnie :mrgreen:
pozdrawiam i czekam na wasze opinie


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Biała kiełbasa - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kurczak z ryżem - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Biała kiełbasa

Pasta krewetkowa do pieczywa

Zapiekanka śródziemnomorska

Kotlety mielone z kaszą

Fasolka po bretońsku

Kurczak z ryżem

Krokiety z kapustą i grzybami

Zupa fasolowo-buraczkowa babci