zdjecia rodzinne

Spaghetti a la carbonara z serkiem topionym


Składniki:

2 kremowe serki topione MSM Mońki (2x100 g)
0,5 opakowania makaronu spaghetti
2 pęczki natki pietruszki
7 plastrów boczku
150 ml mleka
Sól i pieprz

Wykonanie:

Na dużej patelni, na niewielkim ogniu podsmażamy uprzednio pokrojony boczek. Dolewamy mleka, dodajemy pokrojone serki topione. Składniki mieszamy tak długo aż połączą się w jednolitą masę. Dolewamy jeszcze odrobinę mleka i dodajemy drobno posiekaną pietruszkę. W tym samym czasie w osolonej wodzie gotujemy makaron spaghetti, pamiętajmy aby go nie rozgotować. Kiedy makaron już się ugotuje, odcedzamy go i w małych porcjach dodajemy na patelnię z sosem. Całość dokładnie mieszamy.

Dobra rada: Jeśli chcemy, by makaron estetycznie się prezentował, przed podaniem możemy udekorować go świeżymi listkami pietruszki.


Przepis opracowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Roberta Muzyczkę.

Kategorie: mięsawłoska

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Pasztet z indyka - przepis Zapiekanka śródziemnomorska - przepis Bitki - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta z grochem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis

 

Pasztet z indyka

Zapiekanka śródziemnomorska

Bitki

Kotlety mielone z kaszą

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta z grochem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Kotlety schabowe z cebulką

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej