zdjecia rodzinne

Koktajl z kurczakiem gotowanym


Składniki:

sałata lodowa
6 – 7 sztuk pomidorków koktajlowych
melon
1 łyżeczka kaparów marynowanych
100 g kurczaka gotowanego ZM Pekpol (produkt pakowany próżniowo o wadze 2,2 kg)
sos koktajlowy
świeży tymianek
płatki chilli

Wykonanie:

Sałatę lodową kroimy w paseczki i przekładamy do koktajlówki. Następnie na sałacie układamy przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, melona w kulkach lub pokrojonego w cząstki oraz kawałki kurczaka. Całość polewamy sosem koktajlowym, układamy kapary i posypujemy płatkami chilli . Na koniec dekorujemy świeżym tymiankiem i gotowe!

Sos koktajlowy:
Trzy łyżki majonezu połączyć z jedną łyżeczką keczupu oraz jedną łyżką koniaku. Do smaku dodać trochę soku z cytryny. Całość dokładnie wymieszać.

Wskazówka: zamiast koniaku dobrze sprawdzi się także whisky lub brandy.

Przepis opracowany przez Szefa Kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Roberta Muzyczkę.

Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Chleb na drożdżach - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Pasztet z indyka - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis

 

Zupa fasolowo-buraczkowa babci

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Chleb na drożdżach

Krokiety z kapustą i grzybami

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Pasztet z indyka

Fasolka po bretońsku

Zupa fasolowa z mięsem