zdjecia rodzinne

zupa cebulowa z makaronem ryżowym


Składniki:

- Międzybrodzki Makaron ryż – ½ paczki
- cebula - 1kg
- czosnek - 5 ząbków
- olej - 3 łyżki
- pomidory krojone z puszki - 1 mała puszka
- wino białe wytrawne - 250ml
- woda - ok. 1 ½ l
- liść laurowy - 3 szt.
- ziele angielski - 6 ziarenek
- sól, pieprz, majeranek i sos sojowy do smaku
- natka pietruszki - 1 mały pęczek

Wykonanie:

W pierwszej kolejności gotujemy nasz ryżowy makaron. Równocześnie cebulę kroimy w półkrążki i podsmażamy w garnku na lekko złoty kolor. Następnie dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, wlewamy wodę, wino, dokładamy pomidory z puszki, liść laurowy i ziele angielskie. Całość doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i sosem sojowym do smaku. Zupę gotować na wolnym ogniu 10 minut. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i pokrojoną natkę. Do zupy można podać grzanki z białego pieczywa z serem.

Kategorie: zupy

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej  - przepis Pieczywo czosnkowe - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa fasolowa  z mięsem - przepis Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Kapusta ,,młoda,, (wiosenna) - przepis Zupa fasolowo-buraczkowa babci - przepis

 

Zrazy zawijane z polędwicy wołowej

Pieczywo czosnkowe

Krokiety z kapustą i grzybami

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa fasolowa z mięsem

Pyszna zupa po mediolańsku na zimowe wieczory

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Kapusta ,,młoda,, (wiosenna)

Zupa fasolowo-buraczkowa babci