zdjecia rodzinne

Domowy hamburger


Składniki:

- 2 bułki do hamburgerów
- 200 g mięsa wołowego mielonego
- 2 plastry sera żółtego
- 2 grube plasterki pomidora
- 1 mała biała cebula
- 4 liście sałaty
- 2 plasterki czerwonej cebuli
- 4-6 plasterków ogórka konserwowego
- 1 płaska łyżka musztardy
- Sos do frytek i hamburgerów Tarsmak
- olej
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Do mięsa dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, musztardę, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wmieszać (wyrobić) ręką. Uformować dwa okrągłe, płaskie kotlety wielkości bułki i zgrillować z obu stron na patelni posmarowanej niewielka ilością oleju. Bułki przekroić na pół i zagrzać (nawet lekko zrumienić) z obu stron na suchej patelni. Na gorące połówki bułek położyć plasterki sera, gorące kotlety, sałatę, pomidora, ogórka konserwowego i krążki czerwonej cebuli. Polać obficie Sosem do frytek i hamburgerów Tarsmak i przykryć drugą połówka bułki. Można podawać z frytkami.

Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:


SwoADLSmmWhfdtxHAnq , 2018-12-21
X8c9rP I saw a lot of website but I conceive this one has something extra in it.


Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Śledzie w oleju - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Chleb na drożdżach - przepis Fasolka po bretońsku - przepis Kluski ziemniaczane - przepis Pasta krewetkowa do pieczywa - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Zupa-krem z brokułami w roli głównej - przepis Włoski chlebek a'la pizza - przepis

 

Śledzie w oleju

Smażony ser pleśniowy

Chleb na drożdżach

Fasolka po bretońsku

Kluski ziemniaczane

Pasta krewetkowa do pieczywa

Kotlety schabowe z cebulką

Zupa-krem z brokułami w roli głównej

Włoski chlebek a'la pizza