zdjecia rodzinne

Domowy hamburger


Składniki:

- 2 bułki do hamburgerów
- 200 g mięsa wołowego mielonego
- 2 plastry sera żółtego
- 2 grube plasterki pomidora
- 1 mała biała cebula
- 4 liście sałaty
- 2 plasterki czerwonej cebuli
- 4-6 plasterków ogórka konserwowego
- 1 płaska łyżka musztardy
- Sos do frytek i hamburgerów Tarsmak
- olej
- sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

Do mięsa dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, musztardę, doprawić do smaku solą, pieprzem i dokładnie wmieszać (wyrobić) ręką. Uformować dwa okrągłe, płaskie kotlety wielkości bułki i zgrillować z obu stron na patelni posmarowanej niewielka ilością oleju. Bułki przekroić na pół i zagrzać (nawet lekko zrumienić) z obu stron na suchej patelni. Na gorące połówki bułek położyć plasterki sera, gorące kotlety, sałatę, pomidora, ogórka konserwowego i krążki czerwonej cebuli. Polać obficie Sosem do frytek i hamburgerów Tarsmak i przykryć drugą połówka bułki. Można podawać z frytkami.

Kategorie: mięsaprzekąski

Dodaj przepis do ulubionych


Skomentuj przepis:


Podpis: Zdjęcie:

Komentarze:




Zaloguj się

Login lub email Hasło


Przypomnij hasło.
Załóż profil za darmo.

 

Najpopularniejsze przepisy

Włoski chlebek a'la pizza - przepis Smażony ser pleśniowy - przepis Kotlety  schabowe z cebulką - przepis Sałatka z paluszków krabowych (surimi) - przepis Pasztet z indyka - przepis Śledzie w oleju - przepis Kotlety mielone z kaszą - przepis Krokiety z kapustą i grzybami - przepis Bitki - przepis

 

Włoski chlebek a'la pizza

Smażony ser pleśniowy

Kotlety schabowe z cebulką

Sałatka z paluszków krabowych (surimi)

Pasztet z indyka

Śledzie w oleju

Kotlety mielone z kaszą

Krokiety z kapustą i grzybami

Bitki